Manpower med gratis nett-rekruttering

StepStone og Jobline får konkurranse i Sverige fra vikarbyrået Manpower om å levere rekrutteringstjeneste over nettet. Men Manpower skal ikke ta penger for tjenesten, noe de andre aktørene vil tjene seg rik på.

Den svenske avdelingen av Manpower entrer nett-rekrutteringsbransjen. Selskapet skal nå lansere et gratis alternativ til de mange rekrutteringstjenestene på nettet - blant annet norske StepStone og Jobline.

- Man kan si at vi blir det private alternativet til arbeidsformidlingen, sier Manpowers nordensjef Lars Murman til den svenske næringslivsavisen Dagens Industri.

Planleggingen av den nye tjenesten begynte for ett år siden, og selskapet bestemte seg tidlig for at tjenesten skulle være et supplement til selskapets tradisjonelle rekrutteringsvirksomhet, skriver Dagens Industri.

Grunnen til at selskapet har valgt å gjøre tjenesten gratis for brukerne er naturligvis at Manpower mener de vil tjene penger på satsningen.

Selskapet har i Sverige 35 kontorer og en skare med selgere som jobber for å selge tjenestene inn til bedriftene. Nettjenesten skal hjelpe til med å ta flere kunder, og dermed få gratis-satsningen over i pluss.

Tjenesten blir lansert i Sverige den 1. september. Manpower Norge sysler etter det digi.no kjenner til med de samme planene, men dette kunne ikke bekreftes fra selskapet.

Til toppen