KARRIERE

Manpower starter ny konsulentgigant

Ser utenlands for å dekke kompetansebehovet.

3. nov. 2011 - 08:56

- Kun store selskaper med et verdensomspennende nettverk vil ha evnen til å dekke en stadig økende etterspørsel for kvalifisert arbeidskraft, hevder Manpower-konsernet.

I en periode der markedet nærmest er støvsugd for ingeniører og IT-eksperter, velger de å omstrukturere seg, og gjøre det de kaller «nødvendige og synlige grep for å møte utfordringen».

Satser globalt

ManpowerGroup starter nå et nytt konsulent- og bemanningsselskap kalt Experis, som erstatter både Elan IT og Professional-avdelingen.

Dette gjelder i alle 82 land der selskapet har virksomhet. Denne uken ble endringen iverksatt i Sverige, og innen 2012 skal også norgesavdelingene inn i den nye modellen.

- Det nye konsulent- og rekrutteringsselskapet samler alle våre interne fagmiljøer innen IT, ingeniør, finans og ledelse. Hensikten er å svare på våre kunders behov med skreddersydde løsninger og prosesser, sier konsernsjef Maalfrid Brath i ManpowerGroup Norge.

Omstruktureringen gjenspeiler en global satsing. Det uttalte målet er blant annet å kunne gjøre det enklere å utnytte ressurser på tvers av landegrensene.

Med mangelen på kvalifiserte teknologer i Norge kan en løsning bli å lete i andre markeder. Selskapet ser for seg å ta i bruk mer utradisjonelle metoder for å dekke opp etterspørselen.

- En av de mer innovative løsningene er å omskolere kompetent, utenlandsk arbeidskraft til norske jobber. Mange dyktige ingeniører kan enkelt tilpasse seg jobb innen beslektet ingeniøryrke. Språket er dessuten sjeldent en barriere, mener Brath.

I Sverige vil Experis favne nær 1.600 konsulenter, hvorav litt over halvparten er IT-konsulenter. Der planlegger de å ansatte rundt 500 nye det neste året.

Også i Norge har selskapet en klar ambisjon om å vokse, men det er for tidlig å gå ut med tall, får digi.no opplyst av Manpower.

- Vi tar mål av oss til fortsatt å være en stor og viktig aktør på det norske markedet. Nå med all kraft samlet i Experis, sier Brath.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.