Manshaus: - En sterk dom

- Dette er en sterk dom, den er faglig godt begrunnet og på linje med vårt syn, sier DVD-Jons forsvarer Halvor Manshaus til digi.no.

- Dette er en sterk dom, den er faglig godt begrunnet og på linje med vårt syn, sier DVD-Jons forsvarer Halvor Manshaus til digi.no.

Mens førstestatsadvokat Inger Marie Sunde i Økokrim ikke var til stede i retten i dag pga. permisjon, kunne DVD-Jons forsvarer Halvor Manshaus tilfreds konstatere at retten delta hans syn på saken.

Aktor Inger Marie Sunde la i sin prosedyre vekt på at Johansens program setter fart på piratkopieringen av DVD-er, og mente bruk av DeCSS innebærer et ran av bedriftshemmeligheter.

Forsvareren, advokat Halvor Manshaus, ba retten om å frikjenne Johansen fordi han ikke kunne være ansvarlig for om noen bruker programmet til andre formål enn å ta sikkerhetskopier av lovlig kjøpte DVD-er.

I rettens begrunnelse for kjennelsen heter det at DeCSS kan brukes til å ta kopier av og avspille DVD-filmer som man har kjøpt lovlig, mens det er regnet som ulovlig på en piratkopiert utgave.

- Dommen er sterk og tydelig, den er faglig godt begrunnet. Jon Johansen innrømmet med en gang det han hadde gjort, men mente samtidig at det han hadde gjort var lovlig. Retten skulle altså bare ta stilling til de juridiske avklaringene i saken, og der er retten enige med oss, kommenterte Manshaus overfor digi.no tirsdag formiddag.

Les også:

Til toppen