Mao la ut nye e-bøker etter feilformatering

Nettbokhandelen Mao.no kom i skade for å legge ut feilformaterte e-bøker. Etter en henvendelse fra digitoday.no kom nye tilbud straks på plass.

Nettbokhandelen Mao.no kom i skade for å legge ut feilformaterte e-bøker. Etter en henvendelse fra digitoday.no kom nye tilbud straks på plass.

Mao.no er den nye nettbokhandelen til De norske bokklubbene. Den skal utvides til også å omfatte e-bøker. I dag er tilbudet begrenset til et utvalg gratisbøker, og til smakebiter hentet fra papirbøker. Hensikten med smakebitene er å gi potensielle kunder en ide over hvordan bøkene er før de bestilles.

Blant gratisbøkene var Håvamål, Terje Vigen og Et Dukkehjem. E-bokprosjektet ved Høgskolen i Stavanger sjekket tilbudet, og var forferdet over den amatørmessige tilretteleggingen av disse verkene til e-bokformatet Microsoft Reader. De varslet digitoday.no som igjen tok kontakt med De norske bokklubbene. Etter noen få timer ble vi oppringt av Mao-redaktør Håkon Lavik.

- Bøkene er fjernet og erstattet med andre, forteller Havik. - Vi har sjekket at de nye titlene holder typografisk kvalitet. Vi beklager at vi ikke sjekket arbeidet som en tredjepart utførte på vår vegne før vi la det ut.

Lavik legger til at han synes utspillet fra E-bokprosjektet var noe sterkt i forhold til synden han begikk.

Foreløpig holder Mao seg til Microsoft-formatet "Reader".

- Vi har valgt å starte i det små. For ikke å forvirre kunder som må antas å være nybegynnere har vi startet med det formatet vi oppfatter som det enkleste. Det betyr ikke at vi mener det er det beste. Vi har 150 e-bøker i et annet format, men vi har ikke villett legge dem ut ennå. Vi tar sikte på å ha et tilbud som dekker flere formater og som kan leses på både Palm og Pocket PC.

Til toppen