RESULTATERFINANS

Mao og Bokkilden har slått seg sammen

Bokklubben kjøpte bokkilden i fjor og nå er mao.no og bokkilden.no slått sammen.

6. apr. 2006 - 07:07

Denne uken fikk kunder av nettbokhandlene bokkilden.no og mao.no en e-post om at tjenestene nå er slått sammen. Ifølge selskapet er de nå den største online bokhandelen i Norge med en samlet markedsandel på 33 prosent.

Bokklubben kjøpte bokkilden.no i fjor for å slå den sammen med mao.no. Mao.no legges ned, mens bokkilden.no videreføres. Selskapet har nå ni ansatte.

– Bokkilden hadde en omsetningsøkning på 43 prosent i fjor i forhold til i 2004, og hittil i år har vi hatt en økning på cirka 20 prosent, sier Elizabeth Sellevold, konstituert direktør i bokkilden.no til Bok og Samfunn.

Bokkilden.no omsatte for 32 millioner kroner i 2004 og hadde et underskudd på 8,7 millioner kroner. Hva mao.no omsatte for er ukjent fordi selskapet er registrert som et DA-selskap (Delt Ansvar) og trenger derfor ikke å offentliggjøre regnskapstallene sine.

Hittil har ikke bokkilden.no greid å levere positive resultater. Sellevold tror de nå skal få til det de ikke klarte mens de var eid av Schibsted.

– Nettbokhandelmarkedet er i sterk vekst. I tillegg vil sammenslåingen av mao.no og bokkilden.no føre til større kundegrunnlag og større omsetning totalt. Vi kan drive mer effektivt og oppnå stordriftsfordeler. Færre ansatte betyr også lavere lønnskostnader enn hva «gamle» bokkilden hadde, sier Sellevold til Bok og Samfunn.

Etter sammenslåingen skal bokkilden.no nå kunne tilby 1,6 millioner bøker til sine kunder.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.