MapGuide tilgjengelig som åpen kildekode

Autodesk har gjort nettkartografi-programmet MapGuide tilgjengelig som åpen kildekode.

Autodesk har gjort nettkartografi-programmet MapGuide tilgjengelig som åpen kildekode.

Autodesk annonserte i fjor høst at selskapet hadde opprettet stiftelsen MapServer Foundation. I den forbindelse ble det også kjent at MapServer Enterprise skulle gis ut som en åpen kildekode-utgave. Det har nå skjedd. Samtidig har stiftelsen skiftet navn til Open Source Geospatial Foundation.

MapGuide Open Source er lisensiert under GNU Lesser General Public License (LGPL). Programvaren skal gjøre det mulig for utviklere å raskt bygge og idriftsette nettapplikasjoner basert på geodata og konstruksjonsdata. Autodesk planlegger en kommersiell versjon kalt Autodesk MapGuide Enterprise 2007 senere i år.

Et nytt prosjektnettsted, mapguide.osgeo.org, skal tilby utviklere et åpent samarbeidsmiljø for programvareutvikling. Her tilbys muligheter for nedlasting, feilrapportering, samt et rammeverk for kodebidrag, e-postlister og diskusjonsfora.

Den nye versjonen av MapGuide Open Source skal forenkle installasjonsprosessen av geodata-applikasjoner ved å tillate autoinstallasjon og autokonfigurering av Apaches HTTP-server, PHP og Tomcat, Apaches servletmotor. Den skal også fungere sammen med de nyeste PHP-, .NET- og Java-verktøyene, slik at det er mulig å bygge applikasjoner for Windows eller Linux-baserte servermiljøer

Utviklere skal også kunne publisere geodatavisninger internt, over nettet, eller ved å bruke Autodesks DWF visningsteknologi.

Dessuten har Autodesk annonsert MapGuide Studio, selskapets nye utviklingsmiljø for MapGuide Open Source and MapGuide Enterprise. Dette miljøet skal håndtere alle aspektene med å samle, bearbeide, forhåndsvise og publisere kart og geodata via internett. En forhåndsversjon av programvaren er tilgjengelig på denne siden. Den kommersielle versjonen vil bli tilgjengelig senere i år.

Til toppen