RESULTATERFINANS

marchFIRST dropper oppkjøp i Norge

Det Nasdaq-noterte Internett-selskapet marchFIRST og Norden-sjef Pål Roppen dropper oppkjøpet av det norske konsulentselskapet WinsoftQSD. Grunnen er marchFIRSTs elendige utvikling på Nasdaq.

Sigvald Sveinbjørnsson
6. juni 2000 - 08:22

Det norske konsulentselskapet WinsoftQSD ble i april kontaktet av det amerikanske Internett-selskapet MarchFirsts norgeskontor. Planen til det store konsulentselskapet var å kjøpe opp de 15 konsulentene i WinsoftQSD for 4,2 millioner dollar i aksjer, tilsvarende 38 millioner norske kroner.

marchFIRST er selskapet som ble til etter at USWeb/CKS fusjonerte med Whittman-Hart tidligere i år.

Les mer om MarchFirst her:
Verdens største vil ikke kjøpe elefanter


Nå er det klart at marchFIRST marsjerer ut av handelen. Det internettbaserte konsulentselskapet hadde satt stopp på alle oppkjøp og investeringer på grunn av halsbrekkende utvikling på Nasdaq-børsen- hvor selskapet er notert. Dermed går gründerne i WinsoftQSD glipp en store summer, skriver Dagens Næringsliv.

Norden-sjef i marchFIRST, Pål Roppen.
Norden-sjef i marchFIRST, Pål Roppen.

- Ledelsen har satt foten ned for alle pågående oppkjøp de neste to kvartalene grunnet den voldsomme nedgangen i aksjemarkedet. Som en direkte følge av dette er oppkjøpet av WinsoftQSD avbrutt, sier Pål Roppen, Norden-sjef i marchFIRST til Dagens Næringsliv.

Aksjekursen til marchFIRST var i desember i fjor på sitt toppnivå med hele 80 dollar. Etter nylig å ha stupt til fattige 15 dollar aksjen er prisen nå oppe i 25.

Meningen var at aksjekursen den dagen avtalen om oppkjøp ble signert, skulle avgjøre hvor mange aksjer eierne av WinsoftQSD skulle motta. Da aksjekursene falt i vår gledet WinsoftQSDs eiere seg. Dess mer prisen gikk ned, desto flere aksjer ville de motta.
Men så satte MarchFirst foten ned og avlyste like godt hele oppkjøpet.

- Ting går jo ikke alltid som planlagt. Der gikk to måneders arbeid fløyten, sier administrerende direktør Bent Erik Skaug i WinsoftQSD til Dagens Næringsliv. Som største aksjonær i selskapet gikk han glipp av mer enn 11 millioner kroner på at handelen gikk i vasken.

Begge selskapene må nå belage seg på organisk vekst i stedet for aggressive oppkjøp. MarchFirst skal i stedet få inn headhuntere fra USA, som skal hjelpe til med rekrutteringen, men WinsoftQSD fortsetter å bygge opp sitt eget selskap for egen maskin.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.