marchFIRST må møte i retten til sommeren

En gruppe på fem permitterte ansatte møter marchFIRST-ledelsen i retten den 10. juni. Da skal det avgjøres om de er blitt permittert på usaklig grunnlag.

digi.no skrev tirsdag denne uken om bråket i konsulentselskapet marchFIRST etter at de ansatte fikk permitteringsvarsel på sensommeren i fjor. Nå viser det seg at konflikten skal avgjøres i rettssalen like før sommerferien.

I begynnelsen av september 2001 fikk 13 ansatte i konsulentselskapet permitteringsvarsel. Tre uker senere var permitteringene et faktum. Dermed sparte bedriften kostnader til 13 personer fordi de permitterte etter 14 dagers lønn (pluss tre dager) går over på dagpenger fra arbeidskontoret. Åtte av de ansatte skal, ifølge marchFIRST-ledelsen, ha sagt opp selv, mens de fem resterende forfulgte saken.

De fem mener at det egentlig dreide seg om skjulte oppsigelser. Derfor har de saksøkt ledelsen i marchFIRST for usaklige permitteringer.

Advokat Jon Aage Hvardal i Andersen Legal ANS representerer de ansatte. Saken skal opp i Oslo Tingrett den 10. juni i år, men advokaten og hans klienter har ikke lyst til å uttale seg til digi.no om arbeidsrettssaken.

- Vi har ingen kommentarer foreløpig, sier Hvardal til digi.no.

Guy Markussen er en av de fem ansatte som ikke har lyst til å uttale seg til digi.no om fakta i saken.


- Vi har bestemt oss for ikke å kommentere saken, er alt han har å meddele digi.no.

Advokat Magne Mjaaland i Steenstrup Stordrange representerer marchFIRST i saken.

- Vi mener at det er saklige grunner for disse permitteringene. Permitteringer gjøres når selskaper er nede i en bølgedal, men mener det er gode muligheter for en opptur. De ansatte som har saksøkt marchFIRST mener altså at dette er ikke er tilfelle, sier Mjaaland.

I rettssal 875 i Oslo Tinghus vil det sentrale spørsmål være om ledelsen analyse av markedssituasjonen var troverdig nok, eller om de ansatte burde ha blitt sagt opp med én gang.

Tre av de fem som er saksøkere er nå sagt opp, mens to fortsatt er permitterte.

- Hele prosessen, hvor vi har måttet skalére i forhold til et marked som vi ikke har kunnet predike noe som helst om, det har vært en utfordring. Hadde jeg kunnet spå om fremtiden, hadde jeg i dag vært rik og levd på Bahamas, sier Odd Martinsen, daglig leder i marchFIRST Norge.

- Vi mener at nedskjæringene våre har vært markedskonsekvente i forhold til hva vi har fått inn av inntekter. Vi mente at de grepene vi gjorde i september var kraftige nok og kjappe nok da.

- Siden den gang har vi vært med på tre anbudskonkurranser, blant annet var vi i finalen på Politidirektoratet (Cell Network vant anbudet - red. anm.). Hadde vi vunnet noen av de hadde vi ikke bare kunnet ta tilbake fem eller 13, da hadde vi trengt flere ansatte, sier han og mener det er grunnen til at det ikke har vært aktuelt å si opp flere folk før mot slutten av januar i år.

- Det har absolutt vært belastende å få tommelen ned for disse oppdragene, sier Martinsen.

Til toppen