RESULTATERFINANS

marchFIRST søker konkursbeskyttelse

Det store Internett-konsulentselskapet marchFIRST har søkt konkursbeskyttelse. Selskapet har mer gjeld enn det klarer å bære. I Norge og Europa blir det imidlertid 'business as usual'. Inntil man finner en kjøper.

Sigvald Sveinbjørnsson
17. apr. 2001 - 14:20

Skjærtorsdag kom meldingen om at marchFIRST Inc, et av verdens største Internett-konsulentselskap, har søkt konkursbeskyttelse under de amerikanske Chapter 11-reglene.

I en pressemelding opplyser selskapet at man nå ser på ulike måter å få inn penger til de hungrige kreditoreene. Blant annet blir flere virksomheter i USA solgt ut.

Det har vært en særdeles tung vår for konsulentselskapet, som ble til som en fusjon mellom USWeb/CKS og konsulentselskapet Wittman-Hart. Selskapet har sagt opp ansatte over en lav sko, investorene har sett aksjekursen rase og i det siste har flere sentrale ledere i selskapet takket for seg.

En av dem som trakk seg var Thomas Metz, en veteran innenfor bransjen som digitoday intervjuet for omtrent ett år siden.

Les hele intervjuet med Metz: Verdens største vil ikke kjøpe elefanter

For den europeiske og norske virksomheten er det drift som før, har kundene blitt forklart.


- I Norge og Europa blir det business as usual, sier Henning Dahl ved marchFIRST Norway, til digitoday.no.digitoday.no

Henning Dahl sier til digitoday.no at man i Norge tjener penger i år, og at ingen av de 43 ansatte trenger å bekymre seg for arbeidsplassen.digitoday.no

- Det er ingen dramatikk i dette, mener han.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.