RESULTATERFINANS

marchFIRST søker konkursbeskyttelse

Det store Internett-konsulentselskapet marchFIRST har søkt konkursbeskyttelse. Selskapet har mer gjeld enn det klarer å bære. I Norge og Europa blir det imidlertid 'business as usual'. Inntil man finner en kjøper.

Sigvald Sveinbjørnsson
17. apr. 2001 - 14:20
Skjærtorsdag kom meldingen om at marchFIRST Inc, et av verdens største Internett-konsulentselskap, har søkt konkursbeskyttelse under de amerikanske Chapter 11-reglene.

I en pressemelding opplyser selskapet at man nå ser på ulike måter å få inn penger til de hungrige kreditoreene. Blant annet blir flere virksomheter i USA solgt ut.

Det har vært en særdeles tung vår for konsulentselskapet, som ble til som en fusjon mellom USWeb/CKS og konsulentselskapet Wittman-Hart. Selskapet har sagt opp ansatte over en lav sko, investorene har sett aksjekursen rase og i det siste har flere sentrale ledere i selskapet takket for seg.

En av dem som trakk seg var Thomas Metz, en veteran innenfor bransjen som digitoday intervjuet for omtrent ett år siden.
Les hele intervjuet med Metz: Verdens største vil ikke kjøpe elefanter

For den europeiske og norske virksomheten er det drift som før, har kundene blitt forklart.


- I Norge og Europa blir det business as usual, sier Henning Dahl ved marchFIRST Norway, til digitoday.no.Etter det digitoday.no erfarer, er det den amerikanske delen av konsulentselskapet som har hatt enorme problemer i markedet, mens det i Europa og Norge har vært akseptabelt rent resultatmessig.

Henning Dahl sier til digitoday.no at man i Norge tjener penger i år, og at ingen av de 43 ansatte trenger å bekymre seg for arbeidsplassen.

- Det er ingen hemmelighet at det jobbes med utskillelse og salg av den europeiske virksomheten. Norge er jo en del av dette, sier Dahl som legger til at virksomheten kommer til å fortsette i en eller annen ny konstellasjon.

- Ved å gå i Chapter 11 kjøper man seg litt tid for å få denne konstellasjonen på plass, sier Dahl til digitoday.no.

- Det er ingen dramatikk i dette, mener han.
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.