Marerittet over for Norsk Tipping

«Tidenes datafeil» er endelig rettet.

Marerittet over for Norsk Tipping
Bilde:

Spillene til Norsk Tipping ble øyeblikkelig stoppet tirsdag i forrige uke. I over ett døgn var alle systemene deres nede.

Spillet Keno ble stoppet og har vært ute av drift i over en uke, med manglende trekninger og premieutbetalinger.

Feilen oppstod i i synkroniseringen mellom Norsk Tippings to speilede systemer; én backup og én primærløsning. Det avslørte det statseide selskapet ovenfor digi.no i går ettermiddag.

Åtte dager etter problemene ble oppdaget kunne selskapet i dag melde at deres verste datatrøbbel noensinne endelig er over.

- Dette er den mest alvorlige datafeilen Norsk Tipping har hatt gjennom tidene. Vi har stor forståelse for frustrasjonen kundene og våre kommisjonærer har hatt med oss den siste uka. Vi er ydmyke.

Lykkelig for at dataproblemene er over: Administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping.
Lykkelig for at dataproblemene er over: Administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping.

- Feilen er nå rettet og vi skal analysere dette videre for å unngå at det skjer igjen, uttaler administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping.

Samtidig melder selskapet at alle de utsatte trekningene for Keno er gjennomført. Spillet er igjen åpnet.

Kundestorm

Norsk Tipping opplevde en kundestorm da systemene ble tatt ned i forrige uke. På bare én dag ringte 20.000 frustrerte spillere ned kundesenteret, fortalte pressetalsmann Magen Vikøren til digi.no i går.

- Vi beklager at dette har tatt lang tid, men vi ville ikke åpne for spill igjen før vi var 100 prosent sikre på at vi hadde kvalitetssikret hver eneste transaksjon som har vært inne i bildet, sier Almlid.

Det er leverandøren deres Scientific Games som den siste uken har bistått selskapet med feilretting og nødvendig testing.

Keno har om lag 32.000 spillere i løpet av en uke og omsetter for én million kroner daglig. Lotto har til sammenligning nærmere en million spillere hver uke.

    Les også: