IT-BRANSJEN

Mark Hurd er død

Oracles konsernsjef ble 62 år gammel.

Mark Hurd på scenen under Oracles årlige Open World-konferanse i San Francisco, september 2010.
Mark Hurd på scenen under Oracles årlige Open World-konferanse i San Francisco, september 2010. Foto: Reuters
21. okt. 2019 - 09:26

– Oracle har mistet en strålende og elsket leder. Han berørte livene til så mange av oss gjennom sitt tiår i selskapet. Det er med dypt savn jeg forteller at Mark Hurd gikk bort fredag morgen, skriver Oracle-gründer og styreformann Larry Ellison i en kunngjøring.

Mark Hurd ble 62 år gammel. Hans bortgang blir av selskapet også kort bekreftet i en melding til det amerikanske finanstilsynet.

Så sent som i forrige måned ble Hurd sykmeldt fra jobben som én av Oracle to sidestilte konsernsjefer på grunn av ikke nærmere angitte helseproblemer. Det har ikke vært offentlig kjent hva som feilet ham, men det ble spekulert i alvorlig sykdom.

– Hurd etterlater kona Paula og to fantastiske døtre som var hans livsglede. Han er også dypt savnet av storfamilien i Oracle. Mark var også min nære og uerstattelige venn, skriver Ellison.

Mark Hurd under et intervju på Web summit-konferansen i Lisboa 2017.
Les også

Oracle-topp Mark Hurd (62) er syk

Ellison rekrutterte Mark Hurd tilbake i 2010, få uker kort tid etter at han mistet jobben som toppsjef i Hewlett-Packard.

Siden har Hurd ledet den amerikanske IT-giganten i tospann med den andre konsernsjefen, Safra Catz. De ble utpekt til sidestilte toppsjefer fra 2014, da Ellison valgte å tre til side for å konsentrere seg om rollen som teknologidirektør og styreleder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.