KARRIERE

- Mark Hurd på vei til Oracle

Den sparkede HP-sjefen kan bli Larry Ellisons arveprins.

6. sep. 2010 - 09:26

En måned etter at Hewlett-Packard kvittet seg med sin toppsjef Mark Hurd (53) kan han være på vei over til konkurrenten, Oracle.

Det er uklart hvilken stilling Hurd tilbys i selskapet, men forhandlinger pågår. Det skriver en rekke amerikanske medier, deriblant Wall Street Journal (WSJ).

Det forhandles angivelig om en toppstilling, ifølge avisenes anonyme kilder. Likevel understrekes det at samtalene ikke er ferdige. Følgelig er det usikkert om partene kommer til enighet.

Los Angeles Times går lengst i spekulasjonene. Avisen skriver at Oracle trolig vil ansette Hurd som selskapets «nummer to» direkte under Larry Ellison.

Det er kjent at Mark Hurd og Larry Ellison er nære venner, og at de blant annet spiller tennis sammen.

Nyheten om jobbforhandlingene avrunder en turbulent måned for Hurd, som var regnet som IT-bransjens kanskje mest suksessfulle toppsjef. Under hans femårige lederskap ble Hewlett-Packards markedsverdi nær doblet, og selskapet inntok posisjonen som verdens største IT-selskap, foran IBM.

Fikk sparken

Hurds rykte ble svekket etter anklager om seksuell trakassering mot en kvinnelig leder av et event-byrå som HP var kunde av. En granskningrapport konkluderte med at Hurd ikke hadde trakassert kvinnen.

HP-styret mistet tilliten til Hurd fordi han skal ha «utvist adferd som ikke er i tråd med selskapets standarder for forretningsdrift». Hurd skal ha brukt opptil 20.000 dollar på middager og reiser med kvinnen.

Idiotforklart avskjed

Oracles Larry Ellison var raskt ute og kritiserte styret for beslutningen om å kvitte seg med Hurd. I et brev til New York Times skrev han følgende:

- HP-styrets personalavgjørelse er den verste siden idiotene i Apple sparket Steve Jobs for mange år siden. Den avgjørelsen nær ødela Apple og ville ha gjort det hvis ikke Steve hadde kommet tilbake og reddet dem.

Dersom Hurd og Oracle-gründeren blir kolleger blir han del av et selskap som i økende grad har tatt opp kampen med nettopp Hewlett-Packard.

Oracle, en gang mest kjent for sine databaser og forretningsapplikasjoner gikk for fullt inn også i server- og lagringsbransjen gjennom sitt oppkjøp av Sun i fjor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.