ANALYSER

Markant nedgang i IE-bruken

Nå ser det ut til at valgskjermen virker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. apr. 2010 - 09:31

Microsoft begynte å rulle ut den mye omtalte skjermen for nettleservalg i begynnelsen av mars, men etter det digi.no kjenner til, er det først etter påske at den har blitt gjort tilgjengelig for alle i Norge.

Derfor er det først nå man virkelig kan se resultatene av den.

Vi har som tidligere sett på tallene for både digi.no separat og for alle nettstedene til Aller Internett samlet.

Mens tallene vi presenterte etter den første uken av mars bare viste små endringer, og faktisk en økning i bruken av Internet Explorer, mens alle andre bortsett fra Opera viste nedgang. Tallene for digi.no, som vi ikke tror blir påvirket like mye av valgskjermen, viste en viss økning for Opera på bekostning av IE.

Tallene fra onsdagens trafikk på våre nettsteder viser langt større utslag.

For Aller Internett samlet går andelen som bruker Internet Explorer ned med over 4,5 prosentpoeng. Det vil si at omtrent hver trettende IE-bruker nå benytter en annen nettleser enn for en drøy måned siden, noe som er et betydelig fall på så kort tid.

Tallene viser at det er den største utfordreren til IE, Firefox, som i størst grad overtar de tidligere IE-brukerne, selv om også Google Chrome vokser med over ett prosentpoeng.

Andelene til Safari og Opera vokser bare omtrent halvparten så raskt, målt i prosentpoeng.

Også digi.no opplever en betydelig nedgang i bruken av IE, faktisk nesten to prosentpoeng, noe som også er litt oppsiktsvekkende, siden andelen var relativt lav fra før.

Firefox er den store vinneren også her, og øker andelen med 1,3 prosentpoeng. Chrome og Opera har vunnet omtrent 0,5 prosentpoeng hver, mens Safari nok øker mer på grunn av økt bruk av Mac enn på grunn av valgskjermen i Windows. Det er svært få som bruker Safari på Windows.

Resultatene over tyder på at valgskjermen har en viss effekt, selv om tallene over er hentet fra enkeltdager og derfor kan være preget av mer kortvarige endringer enn tall for lengre perioder, selv om tendensen har vært den samme i dagene før og etter . Digi.no vil komme tilbake med nye målinger om noen uker.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.