Markant norsk friprog-selskap blir svensk

Svenske Redpill kjøper norske Linpro for å danne nordisk friprog-konsern.

Markant norsk friprog-selskap blir svensk

Svenske Redpill kjøper norske Linpro for å danne nordisk friprog-konsern.

Nordens to største fri programvare-virksomheter, Redpill og Linpro slår seg sammen, gjennom at Redpill erverver samtlige aksjer i Linpro.

Det nye konsernet vil bli blant Europas største virksomheter innen fri programvare.

Det ble klart i en pressemelding som gikk ut sent tirsdag kveld. De ansatte hos Linpro skal etter det digi.no erfarer blitt informert om oppkjøpet tirsdag ettermiddag.

Redpill har nylig rettet øynene mot Norge, etter å ha opplevd kjempevekst i Sverige de siste årene.

Ved månedsskiftet sa selskapet til digi.no at de forventer like stor vekst i Norge.

Det nye konsernet kommer til å være operativt i august, og det skal være ytterligere planer for nordisk ekspansjon.

- Det er en seier for sluttkunden, uttaler selskapene i en felles pressemelding.

Det har lenge vært klart at de to selskapene leverer svært komplementære tjenester. Etter sammenslåingen skal Redpill-Linpro levere et komplett tjenestetilbud rundt samtlige etablerte Open Source-produkter.

Ved å slå seg sammen oppnår de to selskapene en rekke fordeler. Konsulentvirksomheten blir styrket, det samme gjelder innenfor kursvirksomhet og produktutvikling.

Redpill har så langt markert seg med en sterk supportvirksomhet, mens Linpro har posisjonert seg innenfor avanserte driftstjenester.

Også innen programvaresatsningen skal selskapene være komplementære: Redpills styrke ligger primært innen mellomvare slik som JBoss, SOA, databaser og forretningsapplikasjoner slik som SugarCRM, mens Linpro tradisjonelt har fokusert på infrastrukturtjenester og -løsninger.

- Synergiene mellom selskapene er enorme. Vi komplementerer hverandre både når det gjelder produkttilbud, tjenester og kompetanse, samtidig som vi har få overlappende kunder, sier Anders Liling, VD hos Redpill.

Liling uttaler videre at Linpro har vært en sterk merke vare innen friprogramvare i Norge, en posisjon Redpill selv har i Sverige.

- Vi ser store muligheter til å utvikle en rekke nye tjenestekonsepter gjennom å mikse våre kompetanser og produkter, sier Trond Heier, administrerende direktør i Linpro.

Linpro-sjefen mener at utviklingsavdelingen deres blir klart styrket gjennom sammenslåingen.

- Gjennom sammenslåingen har vi skapt en stor nordisk tjenesteleverandør, som dekker et bredere tjenestespekter for kundene. Det nye konsernet skaper større trygghet, og med en seriøs finansiell partner i ryggen, gir det handlingsrom for å tilby enda bedre tjenester for kunden, supplerer Heier.

Det nye konsernet ønsker å forsette ekspansjonen i det øvrige nordiske markedet. Både Redpill og Linpro har idag et voksende antall kunder i det danske markedet, og i Finland forberedes en etablering for fullt.

Redpill og deres deleier Sjätte AP-fonden erverver samtlige aksjer i Linpro. Totalt kommer det nydannede konsernet å ha 170 ansatte ved sammenslåingen.

    Les også:

Til toppen