Markedet lettet etter gode Intel-tall

Etter et stygt fall, trekker Intel nå på smilebåndet og signaliserer kanskje en begynnende men forsiktig opptur.

Intel la i går kveld, norsk tid, frem tall for første kvartal som viser et resultathopp til 936 millioner dollar, et løft på hele 93 prosent fra samme kvartal i fjor. Men tallene skyldes at Intel dette kvartalet ikke har skrevet av noen goodwill, noe som skyldes nye regnskapsregler.

Finans- og IT-markedet er nok mest happy for det Intel ikke sa. Fraværet av nye problemer for Intel er svært gode nyheter, særlig tatt i betraktning forrige ukes resultatvarsel fra IBM.

Les også:

Sammenligner man epler og epler, løftet Intel-resultatet seg med to prosent fra første kvartal i fjor. Omsetningen løftet seg fra 6,68 milliarder til 6,78 milliarder dollar fra første kvartal i fjor til samme periode i år. Veksten fra fjerde kvartal er på tre prosent.


Tallene tynges dog av at Intel nå har inngått et forlik med Intergraph etter en lang rettssak og skal betale selskapet 300 millioner dollar, men alt tas åpenbart ikke på dette kvartalsregnskapet.

Det er særlig Asia som sørger for vekst hos Intel nå, forteller selskapet.

Intel gjør det ikke like sterkt på alle områder. Fortjenesten på salg av hovedprosessorer løftet seg 12 prosent fra i fjor, men fortjenesten fra brikker til kommunikasjonsprodukter falt med 49 prosent og ga et tap på 150 millioner dollar. Også enheten som lager brikker til mobiltelefoner og flash-minne endte opp med et tap på 68 millioner dollar.

Til toppen