Markedet peker oppover... - nei, markedet peker ned

De store konsulentselskapene er slett ikke enige om hvilken vei markedet peker, viser resultattall og spådommer fra henholdsvis Accenture og Cap Gemini.

Tall fra to av verdens største IT-konsulentselskaper, Accenture (tidligere Andersen Consulting) og Cap Gemini Ernst & Young AS peker i hver sin retning.

Accenture la i går frem tall som viser en hyggelig utvikling, og selskaper forteller om rekord-inngang på nye kontrakter i oktober, til tross for terrorangrepet i USA. For tredje gang i selskapets histore har man inngått kontrakter for mer enn èn milliard dollar på en måned. Selskapet tror derfor ikke det blir kutt i staben utover det to-prosentkuttet man gjorde i august.

Men selv om driften går greit, endte kvartalet i minus. Prosessen med å skille seg fra Arthur Andersen, bytte navn og børsnotere seg drar ned regnskapet til et minus på 370 millioner dollar. Accenture forteller at totalkostnaden for hele prosjektet havner på hele èn milliard dollar.

På den andre siden kom Cap Gemini i dag med et varsel om lavere inntekter. Det fransk-eide selskapet skylder på terrorangepet i USA, og forteller at man skal si opp 600 ansatte i tillegg til de 3.500 man allerede har kuttet i år. Omsetningen i tredje kvartal blir flat, eller litt lavere enn i fjor.

Til toppen