RESULTATERFINANS

Markedet svikter for Evercom, men ikke for REC og Cinet

Den store PC-produsenten Evercom varsler underskudd, noe de mener skyldes en svikt i hele det norske PC-markedet, men konkurrentene har ikke oppdaget at det er noen svikt, og stiller seg uforstående til denne forklaringen fra Evercom.

Einar Ryvarden
30. sep. 1999 - 12:01

Den store norske PC-produsenten Evercom sendte i dag ut en profitwarning der selskapet varsler om et underskudd på 6,5 millioner kroner. Selskapet skylder for det meste på hva de mener er en svikt i det norske PC-markedet og jordskjelvet på Taiwan. Bare deler av underskuddet skyldes interne forhold.

Evercom mener det norske PC-markedet faller og skylder på to faktorer som forsterker hverandre: Svekket etterspørsel og prispress. Den lavere etterspørselen rammer Evercom også i Danmark og Sverige. I Sverige har PC-salget falt i år etter at mange av de store bedriftene gjennomførte sine hjemme-pc-innkjøp i fjor.

Evercom legger også deler av skylden på underskuddet på jordskjelvet i Taiwan. Da digi.no i forrige uke etter jordskjelvet snakket med Evercom, fortalte selskapet at særlig prisene på minnebrikker ryker i været. Men nå sier Evercom at de har bestilt det de trenger for det viktige julesalget, men prisene kan gå opp også på andre komponenter.

Les om økte PC-priser etter jordskjelvet:Christian Paulsen

Compaq

Rolf Sværen,Rec Computersdigi.no

Getronics Cinet

Geir Havnelid
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.