BEDRIFTSTEKNOLOGI

Markedet tror på Santech MSG

Aksjemarkedet viser tillit til Terje Christoffersen og Frode Botnevik, henholdsvis konsernsjef og styreformann i Santech MSG og sender kursen opp fra kr 18,50 til kr 19,70. Santech MSG - Nordens største datadistributør- tapte over 81 millioner kroner i 3. kvartal 1996. Hvis vi justerer for fusjonsrelaterte poster, blir tapet på 5,5 millioner. Dermed ser det ut til at Santech skuta endelig er iferd med å komme på rett kjøl.- Vi er forbi bunnpunktet i snuoperasjonen, og de fleste indikatorene peker i riktig retning, sa Terje Christoffersen på pressekonferansen.

Jens Kanden
8. nov. 1996 - 11:30

Det nyfusjonerte selskapet mellom tidligere Micro Software Group (MSG) og Santech (SNT) fikk, som digi:data tippet igår, navnet Santech MSG (SMSG). Idag hadde Terje Christoffersen den utakknemlige oppgaven å presentere 3. kvartals tall med tap på kr 81,43 millioner før skatt. Til sammenligning tjente MSG og SNT samlet i 1995 kr 118,6 millioner. I tallene skjuler det seg kr 74 millioner i fusjonsrelaterte kostnader, kr 89 millioner i ekstraordinære utgifter og kr 15 millioner i ekstraordinære inntekter. Dermed blir det ordinære driftstapet på kr 5,5 millioner. Hittil i 1996 har selskapet tapt kr 65,83 millioner før skatt.

Selskapet er børsnotert under navnet Micro Technology Group med ticker-navn MTG.

- Det er bare en ansatt i MTG og det er meg, sier Terje Christoffersen, til digi:data. MTG-navnet ble vedtatt på generalforsamlingen i august og vi er derfor nødt til å beholde det i blant annet børssammenheng. På sikt kommer nok MTG-navnet til å forsvinne helt og bli erstattet med Santech MSG, forteller Christoffersen.

Santech MSG konsernet vil ende opp med mellom 330 og 340 medarbeidere ved årets utgang, en nedgang fra toppen på 460 mennesker. Hvis vi sier at hvert årsverk koster konsernet i snitt kr 400 000, representerer de 120 kuttede årsverk kostnadsbesparelser på nesten kr 50 millioner. Dette vil få full effekt først fra 1. januar 1997, fordi de fleste oppsagte får lønn ut året. Med disse kostnadsbesparelsene vil Christoffersen være halveis til målet om et tre siffret overskudd i 1997.

Santech MSG har greid en omsetningsvekst på fem prosent i forhold til 3. kvartal 1995, ikke ille fusjonen tatt i betraktning.

- Jeg er meget fornøyd med at våre kunder viser at de har troen på det vi holder på med. En omsetningsvekst på fem prosent, midt oppe i fusjonsprosessen, er bra, sier Christoffersen.

Markedet ser ut til å ha tiltro til at Santech MSG er på rett vei.

- Når to tungvektere i IT-bransjen, Frode Botnevik og Terje Christoffersen går bredt ut og sier at de er iferd med å få styringsfart og kontroll over konsernet, så stoler vi på det, sier en analytiker til digi:data. At selskapet tar et kortsiktig tap for å oppnå en bedre kostnadsstruktur ser vi på som positivt. Det viktigste er at de rydder opp og at utviklingen går i riktig retning.

Jeg sitter med inntrykket av at Christoffersen og Santech MSG har lagt den tøffeste biten bak seg, og at vi kan se positive tall allerede i 4. kvartal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra