BEDRIFTSTEKNOLOGI

Markedsbevisste nominerte til Kreativitetsprisen

- Det er stor spennvidde og høy kvalitet over årets nominerte, sier juryformann Stein Arne Nistad. - De tre nominerte er definitive vinnere alle sammen.

Eirik Rossen
20. jan. 1999 - 13:26

Det kom inn 18 søknader til årets Kreativitetspris, den viktigste av de fire Rosing-prisene som Den norske dataforening (DND) deler ut i forbindelse med årets programvaremesse Software 99. Messen avvikles i Inforama-senteret i Sandvika 2. til 5. februar.

Rosing-prisene deles ut på åpningsdagen.

De andre kategoriene er brukervennlighet, anvendelse og kompetanse. I tillegg kan det deles ut en hederspris. Leder for DNDs Rosing Akademiet som står for utdelingen, professor Stein Gjessing, vil ikke si om det blir noen hederspris i år eller ikke.

- Årets nominerte til Kreativitetsprisen er spesielt spennende i et internasjonalt perspektiv, sier Nistad. - Vi har i år lagt vekt på at kandidatene også må ha klare markedsstrategier. I tillegg til interessante produkter, har årets nominerte klare strategier for internasjonal markedsføring, der Internett blir den primære kanalen.

Det som ellers kjennetegner årets nominerte er at det er små selskaper med høy kompetanse, der nøkkelpersonene har erfaring fra store miljøer og kontakt med toneangivende sektorer i norsk økonomi og forskning.

Systems in Motion er et selskap på åtte ansatte med bakgrunn i NTNU-miljøet. Deres produkt Rational Reducer komprimerer tredimensjonale modeller uten vesentlig kvalitetsforringelse. Juryen mener det kan få stor betydning for formidling av tredimensjonale modeller over Internett.

Tazette AS er nominert for sin Portfolio Suite, et verktøy som hjelper dem med store porteføljer av verdipapir til å holde styr på aksjer, obligasjoner, opsjoner, derivater, valuta samt inn- og utlån. Programmet henter markedsdata fra Internett, og er utstyrt med det juryen ser på som en svært imponerende rapportgenerator.

Technoguide AS er nominert for sin reservoarsimulator Petrel. Idéen til dette nisjeproduktet kom fra en som sluttet i Smedvik Drilling, og som benyttet anledningen til å utvikle noe han hadde savnet i jobben. Utviklingen er finansiert av rundt 10 millioner kroner generert av selskapets konsulentvirksomhet overfor oljebransjen. Petrel skal være spesielt interessant for simulering av forkastninger. En egen innstilling lar deg veksle mellom vanlig todimensjonal skjermvisning og et tredimensjonalt modus. Da tar du på deg spesielle briller og marsjerer rett inn i reservoaret. Juryen mener Petrel svarer til kravene fra oljeindustrien, og roser spesielt det faktum at verktøyet kjøres på standard NT-plattform.

Kreativitetsprisen innebærer en pengepremie på 100.000 kroner, stilt av DND alene.

Dette er de nominerte i de andre kategoriene:

Anvendelse

  • Statoil for å tilby sine ansatte IT-arbeidsplasser der de kan logge seg på nettet hvor som helst i organisasjonen - i Kirkenes eller Kina - og få opp sin personlige arbeidsflate med full tilgang til både sentrale og private dokumenter.
  • Statens vegvesen for ordningen med elektroniske skjemaer i forbindelse med den nye periodiske kjøretøy-kontrollen.
  • NetCom GSM for en overbygning på salgsverktøyet SalesMaker som registrerer og presenterer resultatene av NetComs halvårlige undersøkelser av kundetilfredshet.

Brukervennlighet

  • Morell Data AS for Alfa XS, et økonomiprogram for hjemmemarkedet som integrerer betalingstjenester med regnskap.
  • Coach Factory for opplæringssuiten Coach for Office 97, som forenkler tilegnelsen av brukerferdigheter ved blant annet å tilby en enkel vekselvirkning mellom opplæring og praksis.
  • WebCom AS for WebOffice, en basisløsning for intranett i små og mellomstore bedrifter.

Kompetanse

  • Postbanken for sitt hjemme-PC-program med eget CD-ROM-basert opplæring.
  • Hydralist for å ha opprettet en egen skole for sin ansatte, der man får egen hjemme-PC når man har fullført fire av Datakortets syv moduler.
  • Statskog for et IT-motivasjonsprosjekt med egen kompetansekartlegging og påfølgende opplæringstilbud.

Nettstedet til DND (se egen peker) har bakgrunnsinformasjon om både Software 99 og Rosing-prisene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.