Markedsplasser for jordbruk, fisk og transport

Her finner du listen over markedsplasser for bransjene jordbruk, fisk og transport som enten er i drift eller har offentliggjort planer.

Her finner du listen over markedsplasser for bransjene jordbruk, fisk og transport som enten er i drift eller har offentliggjort planer.

Globeseafoods B2B markedsplasser
Stavanger-selskapet Globeseafoods as vil bli stor på omsetning av fisk på internett. I løpet av juni lanserer selskapet sin auksjonsplass. I neste omgang skal 20-30 millioner kroner hentes inn i egenkapitalmarkedet.
B2B markedsplasser - klikk her

Kalender:

Intrafish
Intrafish har en nyhetstjeneste for fiskeindustrien per i dag i konkurranse med Handels- og sjøfartstidenes avis Fiskaren. Tjenesten har planer om å etablere en handelsplass for kjøp og salg av fisk.
Fishmarket
Dette selskapet skal i høst lansere en portal for kjøp og salg av fisk og fiskeprodukter. Selskapet har hentet i overkant av 30 millioner norske kroner. Flere av eierne er fra fiskeribransjen.
FarmersField
Farmersfield.com skal tilby bønder innkjøp over nettet fra leverandører av forbruksvarer som dyrefor og varer skurtreskere, traktorer og annet utstyr. Eierne bak er utstyrsprodusenten Kverneland samt Hydro Agri, som hver har 15 prosent av aksjene. PricewaterhouseCoopers konsulentselskap skal også ha en del av aksjene, siden selskapet sammen med Hewlett Packard har levert Broadvision-SAP løsningen som ligger i bunn. Selskapet hentet inn 50 millioner kroner tidligere i år, og har etter eget utsagn penger nok til langt ut på nyåret. Transaksjoner er enda ikke en del av tjenesten, men dette skal etter planen komme til nyåret. Selskapet selv sier at markedet ikke har utviklet seg helt etter planen.

Markedsplassen skal lanseres i alle store land i Europa innen 18 måneder med lokal tilpasning. Det europeiske markedet består av 8 millioner gårdsbruk som samlet kjøper for over 1,500 milliarder NOK per år. Farmersfield vil også etablere "communities" og muligheter for toveis handel mellom bønder på tvers av landegrenser. Markedsplassen er "ikke-eksklusiv" og åpent for alle.
FarmFriend
FarmFriend.com er et parallelt og konkurrerende initiativ til FarmersField.com. Prosjektet er i en svært tidlig fase.
Entra Data
Entra Data, eid av finsk/svenske Tietoenator, arbeider med en markedsplass for bilgodstransport ut og inn av Norge og internt i Norge. Partnere er store tranportkunder som Joh. Johansson / Norges-gruppen, Gresvig og Norpapp. Arbeidsnavnet er Takecargo.com. Skal åpne 15. desember. Entra Data har ikke valgt IT-system.
Til toppen