Markedsplasser for olje og gass

Dette er markedsplassene som er i drift eller har offentliggjort planer om markedsplasser for olje- og gassbransjen.

Vendor ITC AS (Schibsted-eid) B2B markedsplasser
Etablerte tidligere i år en tjeneste for offshore-industrien. Selskapet har utviklet en teknologi som gjør det mulig for oljeselskaper å bestille katalogvarer fra leverandører, uten å bruke standardiserte begreper. Vendor sin løsning ordner denne prosessen. Med andre ord fungerer det slik at oljeselskapet kan taste inn sin katalogkode for en type muttere, og denne spesifikasjonen ordes automatisk mot leverandørenes kataloger. Dermed er standardiseringsbehovet løst, mener Vendor. Selskapet fikk inn fem millioner kroner i en emisjon mot medieselskapet Schibsted, som fikk 33 prosent av selskapet. Vendor skal ha en ytterligere kapitalinnhenting i løpet av året.
B2B markedsplasser - klikk her

Kalender:

Eoil
Blir kanskje en av de største markedsplassene i Norge. Et samarbeid mellom de syv store operatørene i olje og gassbransjen i Norge. Skal lage et felles system for å beskrive varer og lage kataloger. Skal på lufta i løpet av høsten. Teknologileverandør: IBM
Oil.net
Startet av Bergens-selskapet Reaktor AS. Er operative og legger ut nyheter og informasjon om bransjen under adressen www.oil.net.
"Newco"
Nytt selskap som skal samle olje og gassbransjen. Shell og Statoil er to av initativtakerne. Skal benytte data fra eOil og IT-system fra Commerce One Inc.
BuyEnergyHere.com
Hydro har lansert en Internett-tjeneste for salg av kraft til små og mellomstore bedrifter. Her kan bedrifter legge inn sitt kraftbehov, og leverandørene vil konkurrere om å gi beste tilbud, som i en auksjon. BuyEnergyHere.com kobler bedriften med rimeligste leverandør. Her kan din bedrift på få minutter kjøpe kraft til markedets beste pris. Gjennom BuyEnergyHere.com har de samlet Norges ledende kraftleverandører på ett sted og her vil de konkurrere om å tilby kundene den beste prisen
Achilles Systems AS
Norskstartet innkjøpsportal med internasjonale ambisjoner, for olje og gassbransjen. Mangler foreløpig mye innhold.
Energy24 AS
Nyhetstjeneste for olje og gass-bransjen som har åpnet markedplass i august. Hovedkontor ligger i Belfast, mens markedsplassen drives av Energy24 AS på Sola. Markedsplassen heter tradenet24.com. Planene er å bre seg til andre bransjer. Bak det norske selskapet står Energy24 og norske eiere, blant annet IKM-gruppen. Ledes av Brynjar Steinsøy.
Les mer om:
;