BEDRIFTSTEKNOLOGI

Markedspris på telefonnummer

Rett over nyttår vil Statens Teleforvaltning (STF) tilby femsifrede telefonnummer på det åpne markedet. Dette blir resultatet av nummerforskriftene STF skal ha klar i løpet av måneden.

Sigvald Sveinbjørnsson
1. nov. 1996 - 08:30

Nummerforskriftene skal også regulere tildelingen av telefonnummer til nye teleaktører som kommer inn på det norske markedet når det åpnes for fullt 1. januar 1998.

Ett av resultatene blir altså at det settes markedspris på 8000 telefonnummer i en egen 5-sifret serie, som i første rekke er myntet på kommersielle aktører i næringslivet.

- Vi ser i dag på prisnivået vi skal legge oss på når det gjelder disse telefonnumrene, sa sjefsingeniør i Statens Teleforvaltning Arne Litleré på Nortibs høstkonferanse på Hamar torsdag. Han sa at STF i løpet av kort tid vil ha bestemt seg for hva disse numrene skal koste.

- Vi ser for oss at de bedriftene som er interessert, betaler en årlig avgift for numrene de vil ha. I første fordelingsrunde blir det anledning til å søke på bestemte telefonnummer. Om flere er interessert i samme nummer foretas det loddtrekning eller andre former for upartisk tildeling. Etter første runde blir tildelingsprinsippet "først til mølla", sa Litleré.

Interesserte kan velge i numre fra 02000 til 09999.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra