Markedsskepsis til Merkantildata-tall

Tom Adolfsen og Merkantildata fikk seg en nedtur på børsen onsdag. I morgen legges halvårstallene fram og markedet frykter at de vil være svakere enn tidligere antatt.

IT-indeksen falt med 2,3 prosent onsdag til 1233,15 poeng. IT-selskapene klarte seg likevel bedre enn resten av markedet som ble trukket ned av fortsatt fall i kronekursen. Totalindeksen endte ned 3,6 prosent til 1047,4 poeng.

Blant taperne onsdag finner vi Merkantildata, der det knyttes stor spenning til morgendagens resultatfremlegging. Frykt for dårligere tall ga et fall i aksjen på 10,6 prosent til 88,50 kroner - men langt fra alle er enige om prognosene for morgendagen.

- Jeg tror fortsatt tallene vil tilfredstille forventningene, sier en analytiker til digi.no.

VMetro kom med tall i morgentimene onsdag. Resultatet imponerte ikke markedet nevneverdig. Ordrereserven ved inngangen til tredje kvartal var dramatisk redusert. VMetro-aksjen ble ikke omsatt onsdag, og kursen forble derfor uforandret.

Mer juling ble det for Tandberg ASA som falt med 10,3 prosent til 52 kroner onsdag.

- Dette er nok en del av den naturlige korreksjonen for denne aksjen. Leverer de en resultatmargin på åtte-ni prosent neste år er dette en akseptabel pris, sier en analytiker som mener at Tandberg-selskapene har vært blant de dyreste før fallet i vår.

I likhet med Merkantildata, ble også EDB-kursen påvirket av resulatforventninger onsdag. Forventningene om gode tall sammen med stadig snakk om beilere som ønsker å kjøpe selskapet, ga nytt liv i aksjen som endte opp 7,4 prosent til 29 kroner onsdag.

Blant IT-selskapene var det likevel Nera som gikk av med seieren. Etter den kraftige korreksjonen i forbindelse med resultatfremleggelsen tidligere i uka, endte aksjen opp 20,4 prosent til 13 kroner onsdag.

Til toppen