JUSS OG SAMFUNN

– Martin Kolberg må være tydeligere i hukommelsen sin

Det sa en harmdirrende Svein Aaser etter at komitélederen beskrev det som «svært alvorlig» at den tidligere Telenor-styrelederen har holdt tilbake informasjon.

Bilde: Cornelius Poppe, NTB scanpix
NTB
27. mai 2016 - 14:29

– Du skal vite at komiteen forstår ditt engasjement og din irritasjon over påstandene om at du har holdt tilbake informasjon. Men Aaser, la oss nå snakke veldig ordentlig, innledet Martin Kolberg (Ap) sitt spørsmål under Telenor-høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen fredag.

Kolberg minnet deretter om at Aaser ikke ga all informasjon om Vimpelcom-saken sist gang han var i høring i samme komité og om samme sak.

– Da denne saken gikk i stortingssalen, da visste du at vi ikke hadde den hele og fulle informasjon. Og det må du jo ta inn over deg er veldig alvorlig. Dette skjedde dessuten til tross for at du i forrige høring sa at du ville legge taushetsplikten til side, sa Kolberg.

Han la til at Aaser har gjort en stor samfunnsinnsats og generelt nyter stor tillit.

– Og da blir det ekstra alvorlig at du gir opplysninger som ikke er tilstrekkelig, sa Kolberg.

En harmdirrende Aaser svarte med å slå tvil om Kolbergs historiekunnskaper.

– Jeg tror Kolberg må være litt tydeligere i hukommelsen sin. Jeg sa at jeg ikke hadde taushetsplikt. Det står i referatet, og det bør du huske, sa Aaser.

Han la til at han ikke gikk videre med «2011-saken» (varsling om korrupsjon, red.anm.) fordi han mente den var håndtert riktig.

– Derfor vil jeg sterkt ta avstand fra din påstand, sa Aaser.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.