Maskinen din blir forsøkt angrepet over nettet

Muligheten er stor for at din Internett-tilkoblede datamaskin akkurat nå blir utsatt for uønskede forsøk på inntrengning.

Muligheten er stor for at din Internett-tilkoblede datamaskin akkurat nå blir utsatt for uønskede forsøk på inntrengning.

PSINet Europe satte nylig opp en "dummyserver", det vil si en maskin som ikke innholdt noen data av betydning og heller ikke var blitt profilert på noen måte. I løpet av de første 24 timene ble den utsatt for 467 ondsinnede angrep, skriver ZDNet UK. Antall angrep var tydeligvis størst den første dagen, for etter tre ukers drift var det totale antallet ondsinnede angrep ikke vokst til mer enn 626 stykker.

Ifølge selskapet stammet de fleste angrepene fra maskiner knyttet til Internett-leverandører som tilbyr bredbåndsaksess. De fleste angrepene kom fra USA og Vest-Europa - da særlig Tyskland, Italia, Nederland og Storbritannia.

Ingen av angrepene kom fram land som tidligere er blitt assosiert med slik virksomhet - Russland, Bulgaria og Romania.

Hva PSINet Europe setter som betingelser for at et aksessforsøk skal være et ondsinnet angrep, vet vi ikke. Men brannmuren til undertegnedes PC stoppet til sammenligning 924 uønskede aksessforsøk i går.

Maskinen har vært tilkoblet nettet i flere år med fast IP og skrus "aldri" av. De fleste "besøkene" kom fra brukere med samme Internett-leverandør som den jeg selv har.

Til toppen