Maskinlæring skal stoppe skadelige mobilapper

Mye ny teknologi bygges inn Qualcomms kommende flaggskip-brikke.

Neste utgave av Qualcomm Snapdragon inkluderer en hel del spennende, ny funksjonalitet.
Neste utgave av Qualcomm Snapdragon inkluderer en hel del spennende, ny funksjonalitet. Bilde: Qualcomm
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. sep. 2015 - 07:43

Qualcomm kunngjorde i går at selskapet kommende Snapdragon 820-brikkesett, skal leveres med en ny teknologi som kalles for Snapdragon Smart Protect.

Maskinlæring

Ifølge selskapet skal Smart Protect ta i bruk Qualcomms maskinlæringsteknologi, Zeroth, for å tilby sanntids beskyttelse mot ukjente skadevaretrusler ved hjelp av atferdsanalyse. Zeroth er bygget inn i selve brikkesettet og avhenger i liten grad av nettskytilgang.

Smart Protect inkluderer også programmeringsgrensesnitt som kan brukes av både mobilleverandører og leverandører av konvensjonelle, signalturbaserte anti-skadevareløsninger.

Kan bli splittet: Verre enn fryktet i Qualcomm 

Atferd

Mistenkelige apper skal bli oppdaget ved at spesiell type atferd gjenkjennes. Dette kan for eksempel være at SMS-er sendes uten brukerinteraksjon eller at det tas fotografier mens låseskjermen er aktiv.

– Med forbrukere som lagrer stadig mer personlig informasjon på sine enheter, øker antallet tilfeller av datalekkasjer og skadevare. Qualcomm Technologies er enestående utstyr for å møte disse utfordringene med vår evne til å få tilgang til lavere lag av programvarestakken og dedikert sikkerhetsmaskinvare, for å skape en enhetsbasert tilnærming basert på atferdsanalyse for mobil sikkerhet, siker Asaf Ashkenazi, direktør for produktledelse hos Qualcomm, i en pressemelding.

Han lover at teknologien vil kunne varsle brukeren nesten umiddelbart om personvernkrenkelser og ondsinnet aktivitet, samtidig som at ytelsen og batteritiden opprettholdes.

Qualcomm Smart Protect
Qualcomm Smart Protect Bilde: Qualcomm
 

Ifølge Qualcomm har selskapet allerede inngått samarbeid med leverandører av sikkerhetsapper, inkludert Avasst, AVG og Lookout, for å gjøre den nye funksjonaliteten tilgjengelig gjennom disse selskapenes programvare.

Det er verdt å merke seg at Smart Protect bare er én av flere mulige bruksområder for Zeroth. Andre aktuelle bruksområder hvor teknologien kognitive evner kan komme til nytte, er innen talegjenkjenning og forståelse av omgivelsene ved hjelp av 3D-hørsel og -syn.

Les også: Nå skal IBMs Watson få «syn» 

Adreno

Snapdragon 820, som ventes å bli tilgjengelig i avanserte smartmobiler og andre enheter fra og med første halvdel av 2016, vil være utstyrt med grafikkprosessoren Adreno 530, som skal være opptil 40 prosent raskere og opptil 40 prosent mer energigjerrig enn dagens Adreno 430.

Brikkesettet vil også leveres med en ny utgave av den digitale signalprosessoren Qualcomm Hexagon. Den nye modellen, Hexagon 680 DSP, skal leveres med en separat enhet for prosessering av sensordata, som skal bidra til lavere energiforbruk ved langvarige aktiviteter. Dette inkluderer blant annet skritt- og aktivitetstellere og sensor-assistert posisjonering.

Hexagon 680 er også utstyrt med Hexagon Vector eXtensions, ekstra maskinvare som skal kunne pares med bildesignalprosessoren Qualcomm Spectra, som brukes av enhetens kameraer. Qualcomm nevner at bedre resultater av fotografering i omgivelser med lite lys, samt flere ganger høyere ytelse og bare 10 prosent av effektbruken, er blant fordelene med denne løsningen.

Smartmobiler: Microsoft med 3D-skanning for alle 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.