BEDRIFTSTEKNOLOGI

Maskinvareprodusentene forsinket med PC98

På grunn av manglende synkronisering mellom Microsoft og PC-produsentene, vil de fleste nye PC-er være helt kompatible med mange av de nye funksjonene Windows 98.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. nov. 1997 - 17:01

Selv om Windows 98 først kommer til våren, vil ikke de fleste PC-makerne være fullt i stand til å lage maskinvare etter PC98 spesifikasjonen før rundt årsskiftet 1998/1999. Dette hevder representanter for Compaq og Dell overfor InfoWorld Electric.

PC98 spesifikasjonen ble først tilgjengelig for 2 måneder siden, og dette gjør at mange av PC-produsentene sier at de trenger mer tid for å overholde betingelsene spesifikasjonen setter. Ifølge InfoWorld Electric sier enkelte kilder at tidsfristen for PC 98 overenstemmelse har blitt forskjøvet til januar 1999, og at en ny spesifikasjon vil bli utgitt i 1998.

Spørsmålet man kan stille seg er om man skal satse på Windows 98, eller om man bør vente til Windows 5.0 NT kommer og heller kjøpe det.

- De nye egenskapene har ingen fordel så lenge ikke både maskin- og programvare begge har funksjonaliteten, sier Gerry Purdy, president i Mobile Insights, til InfoWorld Electric.

Det er også mulig at problemene for PC-produsentene å imøtekomme standardene kan øke systemkostnadene hvis Microsoft opprettholder den nåværende datoen. Ifølge en produsent InfoWorld Electric har vært i kontakt med, vil Microsoft kreve mer for kopier av Windows 98 som installeres på PC-er som ikke oppfyller kravene i spesifikasjonen. Dette vil i sin tur heve de totale kostnadene for hver PC.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.