BEDRIFTSTEKNOLOGI

Massachusetts anker Microsoft-dommen

Massachusetts har anket straffeutmålingen i monopolsaken mot Microsoft. Sju andre som var med på det utvidede søksmålet, gir seg.

2. des. 2002 - 08:20

Les også

En sannsynlig forklaring på at bare Massachusetts ser ut til å anke, er at Kollar-Kotellys kjennelse betraktes som nærmest uangripelig i sitt juridiske resonnement.

Les også

Dessuten har Microsoft gått med på tilleggsutbetalinger til de som lar være å anke: 25 millioner dollar i saksomkostninger og 3,6 millioner dollar til å dekke utgifter forbundet med overvåkningen av Microsofts forretningspraksis framover.

Massachusetts sjefsanklager (Attorney General) Tom Reilly sier i en pressemelding at forliket som dommeren nå har godkjent, lar Microsoft beholde de økonomiske gevinstene fra selskapets lovbrudd, avstår fra å bedre konkurransevilkårene innen IT, og er stappfull av smutthull og unntaksbestemmelser. Han spår at forbrukerne vil fortsette å merke de negative virkningene av Microsoft-monopolet, i form av høyere priser, manglende valgmuligheter og mindre fornyelse. Han krever at myndighetene må gjenopprette konkurransen og håndheve prinsippet om at lovbrytere skal straffes for sine handlinger.

Forbrukerorganisasjonen Consumer Federation of America har erklært sin støtte til Massachusetts' anke.

En talsperson for de sju delstatene som godtar dommerens kjennelser, sier det er mer å hente i å sørge for at Microsoft holder seg til sine nye forpliktelser, og være klar til øyeblikkelig handling dersom Microsoft skulle komme til å bryte med kjennelsens bestemmelser.

Microsoft sier selskapet fokuserer på å holde seg til de reviderte forliksbestemmelsene.

EU ventes om kort tid å kunngjøre en første midlertidig kjennelse i den europeiske utgaven av monopolsaken mot Microsoft.

I USA fortsetter en rekke private søksmål mot Microsoft. I neste uke skal det være en tre dagers høring i Baltimore i anledning søksmålet fra Sun. I påvente av at hele søksmålet kommer opp for retten, ønsker Sun en øyeblikkelig behandling av et krav om at Microsoft straks må integrere Suns nyeste versjon av Java virtuell maskin i Windows XP.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra