DAB digitalradio

Masse ledige DAB-konsesjoner

Nå er konsesjoner for å sende lokalradio på DAB utdelt, men halvparten av de aktuelle regionene står uten søkere.

Masse ledige DAB-konsesjoner

Nå er konsesjoner for å sende lokalradio på DAB utdelt, men halvparten av de aktuelle regionene står uten søkere.

Oslo (NTB): Halvparten av konsesjonene står fremdeles ledige etter at 18 lokale DAB-konsesjoner er fordelt av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet.

Til neste år slukkes FM-nettet her i landet, bortsett fra i storbyene, der FM-stasjonene har fått fem år ekstra på seg*.

Nå er konsesjonene for digital lokalradio, den såkalte «lokalradioblokka» tildelt, og hele 17 regioner står uten lokale søknader. I to regioner – Oslo/Akershus og Haugaland – vil det bli avholdt auksjon 15. mars for å avgjøre hvem som får tillatelse til å sende.

Lokalradiobransjen har søkt om etablering av sendernett over hele landet, fra Nord-Troms til Vest-Agder.

Selv om halvparten av DAB-konsesjonene står ledige, er lokalradiobransjen positivt overrasket, melder Medier 24.

– Lokalradiobransjen har de siste årene vist lunkenhet i å etablere seg digitalt utenfor storbyene. Men nå beviser lokalradio i mange områder at de ser nødvendigheten av å distribuere sendingene på samme distribusjonskanal som de riksdekkende aktørene, når de slukker sine FM-sendere gjennom år 2017, sier daglig leder Øyvind Bischoff Mangerud i Foreningen Norsk Lokalradio i en pressemelding.

Han mener flere lokalradioer vil melde seg på etter hvert.

*Korrigering: Det korrekte er at det er lokalradioer utenfor storbyene som har fått forlenget sine nåværende FM-konsesjoner med inntil fem år. I de fire største byene vil ikke konsesjonene bli forlenget.

Til toppen