KARRIERE

Masseansetter etter masseoppsigelser

Sykehuspartner trenger nye IT-ansatte midt i omfattende kuttrunde.

18. nov. 2010 - 09:13

For å spare 100 millioner kroner vedtok Sykehuspartner i høst en svært omfattende omstillingsplan. De er Nordens største leverandør av IT-tjenester og support til sykehus.

Planen innebar at rundt 100 årsverk skulle vekk, avdelingskontor nedlegges og tjenestene sentraliseres på Østlandet.

Dette har vekt stor uro blant ansatte og Fagforbundet, som i kraftige ordelag har kritisert prosessen. Flere har overfor digi.no ment at kuttene kan få så store konsekvenser at det går ut over liv og helse. (Les: IT-ansatte frykter det verste).

Ledelsen i Sykehuspartner avfeier dette. De uttaler at de holder et sterkt fokus på sikkerheten, og at endringene ikke skal gå utover pasientene.

Etter å ha sagt opp minst 60 IT-ansatte og innvilget sluttpakker søker selskapet nå etter en mengde nye ansatte.

Med 18 stillinger utlyst på Finn.no gjennomfører de med andre ord en masseansettelse.

- Det er ikke tvil om at driften nå ligger langt bak situasjonen før nedskjæringene. Som de fleste fryktet kuttet man til beinet før bjørnen var skutt, sier en ansatt som ønsker å være anonym til digi.no.

En annen kilde hevder at omstillingsprosessen er ute av kontroll, og at masseansettelsene er nødvendig for å holde hjulene i gang.

- Har ikke kuttet for dypt

Flere gir uttrykk for at ledelsen ønsker mest mulig ro rundt omstillingene. De ansatte har fått munnkurv, og all kommunikasjon med pressen må gå gjennom direktør Arild Gjerdseth.

- Det er riktig at vi har utlyst en del stillinger nå. Det skyldes at det er flyttet litt mennesker på ulike lokasjoner og også gjort en del endringer på arbeidsoppgaver. En slik prosess skaper en viss uro i organisasjonen. Av flere forskjellige grunner har vi et noe høyere antall som sier opp nå enn tidligere. Da må vi gjøre ansettelser for å klare å holde driften av leveranser på en god måte, sier Gjerdseth til digi.no.

Han mener masseansettelsene ikke er en erkjennelse av at de har kuttet for dypt.

- Nei, vi ansetter ikke flere enn det organisasjonen var dimensjonert for. Dette er for å fylle opp stillinger som står ledige etter at folk sier opp. De som sier opp nå har vanlig oppsigelsestid, så det gir oss litt tid til å finne erstattere. Men det kan hende vi har noe lavere kapasitet enn normalt. Men for driften eller pasientene har dette ingen konsekvenser, bedyrer direktøren i Sykehuspartner.

Videre sier han at omstillingen er en tøff prosess for både ledere, tillitsvalgte og ansatte. At det oppstår uro i en slik situasjon er ikke helt uvanlig, legger han til.

- Dette er av en totalt bemanning på 530 personer. Prosentvis er ikke dette veldig stort, men det er beklagelig at det skjer og vi skulle gjerne hatt med oss de som har sagt opp videre, sier direktør Arild Gjerdseth.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.