Massemorder sikret sitt ettermæle digitalt

«Ingen» kjente Virginia Tech-morderen. Men personligheten rekonstrueres fra nettet.

Massemorder sikret sitt ettermæle digitalt

«Ingen» kjente Virginia Tech-morderen. Men personligheten rekonstrueres fra nettet.

Det går fram av amerikanske avisers dekning av massemordet på Virginia Tech i forrige uke, at den skyldige gikk bevisst inn for å legge igjen så mange elektroniske spor som mulig, både på Internett og på sin egen PC. Det er håp om at personligheten til den tilbaketrukne og tause 23 år gamle studenten Seung-Hui Cho, som ingen egentlig kjente, vil kunne rekonstrueres fra digitale spor, skriver blant annet Associated Press.

Ifølge etterforsker Mark Rasch i FTI Consulting, har Cho etterlatt seg en lang rekke videoer, fotografier, e-postmeldinger og andre dokumenter, uten å ha tatt noen tiltak for å hindre innsyn. Rasch sier at Cho ønsket å legge igjen klare spor.

Internettjenester som Hotmail og eBay, samt mobiloperatører og nettilbydere, samarbeider med politiet om å samle alle disse sporene.

Cho brukte eBay svært intensivt, som både kjøper og selger. Noe av ammunisjonen som ble brukt under massemordet, ble kjøpt, helt åpent og fullt ut lovlig, på eBay. Cho har også solgt voldsbøker, en kalkulator og billetter til football-kamper på eBay.

Etterforskerne bruker også sporene til konkret å undersøke hva slags kontakt Cho har hatt til sine ofre. Det er oppgitt at han hadde for vane å sende truende meldinger.

Framfor alt håper man at sporene vil gi innsikt i hva de grunnleggende trekkene i Chos personlighet, og hva som kan ha utløst mordene.

Til toppen