TELEKOM

Masseoppsigelser for mobilgigant

Selskapet bak Blackberry tar drastiske grep.

26. juli 2011 - 12:51

Research in Motion (RIM) planlegger å kutte 2000 jobber, eller omtrent 11 prosent av stillingene i selskapet. De ansatte som blir berørt, vil få beskjed denne uken. Det er første gang på over ti år selskapet velger å kutte i antall ansatte.

Det er ikke uventet at selskapet, hvis Blackberry-telefoner i økende grad sliter i konkurransen fra iPhone og Android, tok slike grep. Men det var få som ventet et så kraftig hugg i antall ansatte, melder Wall Street Journal.

Selskapet har slitt med å levere gode resultater, og som digi.no har beskrevet tidligere har det vært tilløp til opprørstemning blant aksjonærer og ansatte i det kanadiske selskapet.

Kritikken har haglet mot ledelsen. De vil ikke bli spart for kutt. En av selskapets tre «chief operating officers», Dan Morrison, går av med pensjon, melder Reuters.

Analytikere som følger selskapet mener at kostnadskutt vil gjøre lite med konkurransekraften til selskapet, men uansett må selskapet tilpasse seg et nytt klima. Før ledet Blackberry an som lederen blant smarttelefonene. Nå har de en markedsposisjon i kraftig fall. Aksjekursen har halvert seg så langt i år ettersom aksjonærene er skuffet over svakere enn forventede resultater.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.