BEDRIFTSTEKNOLOGI

Masseoppsigelser hos brikkeprodusent

Tunge tider hos AMD.

AMD har blant annet slitt mot Nvidia i grafikkbrikke-markedet.
AMD har blant annet slitt mot Nvidia i grafikkbrikke-markedet. Bilde: AMD
2. okt. 2015 - 15:09

Brikkeprodusenten AMD har slitt med å levere gode nok resultater, og jobber må ryke som konsekvens.

Selskapet bekrefter i dag (via Reuters) at rundt 500 personer, altså fem prosent av de cirka 9,700 ansatte, vil måtte gå fra selskapet.

Les også: AMD brent av svakere pc-salg

Det ble allerede i sommer diskutert en restrukturering, og nå er det klart at blant annet er snakk om justeringer i salgsorganisasjonen. Interne stillinger for teknologistøtte og utvikling av applikasjoner skal også outsources.

Fortsatt samme «roadmap»

AMD presiserer at kuttene ikke skal ha innvirkning på eksisterende og kommende produkter, utviklingen av disse er uforandret.

Det er likevel samtlige av AMDs lokasjoner som vil omfattes av nedskjæringene. AMD regner med å spare rundt 58 millioner dollar neste år som resultat av kuttene.

Les også: Stadig færre velger AMD-grafikk

Selskapet har lenge stått i skyggen av Intel, til tross for blant annet profilerte kontrakter med Microsoft, Sony og Nintendo om å levere brikker til deres spillkonsoller. Samtidig har de ikke klart å konkurrere mot Intel når det gjelder prosessorer og mot Nvidia når det gjelder grafikkbrikker. Det generelt fallende pc-salget har også hatt sin innvirkning på situasjonen til selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.