KARRIERE

Masseoppsigelser i AMD

Ny toppsjef sparker 1.400 ansatte.

4. nov. 2011 - 08:54

AMDs ferske toppsjef Rory Read tyr til kraftige nedskjæringer for å snu en negativ trend. Det skjer bare en drøy måned etter han ble headhuntet til jobben.

Etter å ha slitt med produksjonsproblemer og mislyktes med å etablere seg som en relevant leverandør av prosessorer i det sterkt økende markedet med mobile enheter, må selskapet nå sparke 1.400 ansatte, ifølge Wall Street Journal.

Om lag ti prosent av staben mister jobbene sine.

Kutter: Rory Read fortsatte en glitrende karriere i Lenovo etter først 23 år i IBM. I august ble han headhuntet til toppjobben i AMD.
Kutter: Rory Read fortsatte en glitrende karriere i Lenovo etter først 23 år i IBM. I august ble han headhuntet til toppjobben i AMD.

- Det er utvilsomt vanskelig å si farvel til våre venner og kolleger, men hvis vi ikke gjør dette risikerer vi å bli utkonkurrert, sier Read til den amerikanske avisen.

Kuttene gjelder på tvers av selskapets virksomhet verden over, og forventes å være gjennomført i løpet av første kvartal neste år, ifølge kunngjøringen fra AMD som kom natt til fredag norsk tid.

Kostnadene knyttet til nedskjæringene forventes å bli på rundt 105 millioner dollar, og vil i hovedsak belastes regnskapet i årets fjerde kvartal.

AMD regner med å spare minst 200 millioner dollar i driftsutgifter neste år som følge av kuttene.

Markedssituasjonen til selskapet viser et blandet bilde. En ting er færre solgte datamaskiner globalt, og trenden der flere velger å kjøpe nettbrett som gjerne er basert på ARM-arkitekturen.

I positiv retning styrket faktisk AMD seg i konkurransen med hovedrivalen Intel i forrige kvartal. Ifølge tall fra analyseselskapet Mercury Research tok AMD 19,4 prosent av markedet til pc-er og servere, opp fra 18,2 prosent kvartalet tidligere. Samtidig falt Intels tilsvarende andel fra 81 prosent til 79,9, skriver teknologibloggen AllthingsD.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.