Masseoppsigelser løfter HPs overskudd

HPs nye sjef Mark Hurd gjennomført 8100 av 14.500 planlagte oppsigelser, og HP er på rett kjøl.

Masseoppsigelser løfter HPs overskudd

HPs nye sjef Mark Hurd gjennomført 8100 av 14.500 planlagte oppsigelser, og HP er på rett kjøl.

IT-giganten HP er nummer to i PC-markedet etter Dell og er nummer én i skrivermarkedet.

Selskapets nye sjef, Mark Hurd, har gjennomført et kostnadskutt program og 1 600 ansatte ble sagt opp i selskapets siste kvartal. Når Hurd tok over sjefsstolen for et år siden la han frem en plan for at 14 500 stillinger skulle kuttes. Til nå har selskapet kuttet 8 100 stillinger og det kan tyde på at det blir flere kutt fremover, selv om selskapet nå går bedre enn tidligere.

Nå leverte selskapet kvartalstall som viste en bedre fortjeneste enn hva markedet forventet. HP økte sin markedsandel i PC-markedet og de solgte mer av sine blekkpatroner enn før.

I selskapets regnskapsmessige andre kvartal endte omsetningen på 22,6 milliarder dollar og et overskudd på 1,46 milliarder. Omsetningen økte med 4,6 prosent og overskuddet økte med hele 33 prosent.

– Dette var enda et sterkt kvartal i vår langsiktige plan og selv om vi helt klart har mer arbeid som gjenstå, så er vi i ferd med å bygge opp et sterkere og mer konkurransedyktig HP, uttalte Hurd på en telefonkonferanse med aksjeanalytikere etter at tallene var lagt frem.

HP omsatte PC-er for syv milliarder dollar. Pengemessig var det en fremgang på 10 prosent, mens det i antall enheter var en fremgang på 16 prosent. PC-salget brakt inn et overskudd på 248 millioner dollar.

Skrivere står for den mest lønnsomme delen av HP. Der var veksten noe lavere, med fem prosent. Fortjenesten fra denne divisjonen var på en milliard dollar og omsetningen endte på 6,7 milliarder dollar.

Lagring og servere hadde en marginal omsetningsvekst på to prosent opp til 4,3 milliarder dollar. Fortjenesten endte der på 322 millioner dollar.

HP tror på en videre vekst og la frem prognoser som var mer positive enn hva Wall Street-analytikerne forventet.

Til toppen