Masseoppsigelser tross gode tider

Masseoppsigelser tross gode tider

Bluegarden-sjef Ole Morten Settevik har tatt grep etter at han ble sjef i januar.

I november i fjor ble det gjort kjent at Personec vant den store IT-kontrakten med Posten, som tidligere har vært driftet av Bluegarden.

Fra og med 1. januar 2008 skal Personec håndtere all lønnsadministrasjon for Postens over 20.000 ansatte. Avtalen løper over 5 år og har en verdi på 150 millioner kroner. Det er den største enkeltkontrakten Personec noensinne har inngått i Norden og selskapet må rekruttere flere ansatte for å kunne betjene kunden.

Men Bluegarden på sin side må blø. Nærmere en tredel av omsetningen vil forsvinne fra IT-selskapet, som betyr at over 100 millioner kroner forsvinner fra selskapets omsetning. Fra neste år kan Settevik regne med kun 20 til 25 millioner kroner i omsetning fra Posten.

Allerede ved nyttårsskiftet hadde flere ledere og nøkkelpersoner forlatt Bluegarden.

Ole Morten Settevik ble ansatt som ny administrerende direktør for Bluegarden i januar i år, og han har vært nødt til å ta grep.

Ifølge Dagens Næringsliv må han kutte 30 prosent av staben. Det vil innebære mellom 60 til 80 ansatte som nå må finne seg en ny arbeidsplass.

Bluegarden skal også ha tapt flere andre store kontrakter, blant annet Storebrand og Nordea i Norge og Sverige. Settevik mener det ikke er så unaturlig, og at det skyldes andre hensyn hos disse kundene:

- De valgte konsernfelles løsninger, sier Settevik, til digi.no.

Bluegarden ble i sommer solgt til danske Multidata til en pris på 260 millioner kroner. Multidata vil sammen med Bluegarden omsette for rundt 900 millioner kroner i år, og få et driftsresultat før av- og nedskrivning på 150 millioner kroner.

Etter at nedbemanningsprosessen er ferdig rundt årsskiftet, vil Bluegarden ha cirka 170 ansatte.

Til toppen