Masseslipp av Nokia-nyheter

Nokia benyttet anledningen under Nokia Mobile Internet Conference i München i dag til å lansere hele ni nye mobilprodukter. Her er nyhetene - i tekst og bilder.

Nokia benyttet anledningen under Nokia Mobile Internet Conference i München i dag til å lansere hele ni nye mobilprodukter. Her er nyhetene - i tekst og bilder.

I dag handlet det om fem nye mobiltelefoner, bildebeskjeder (såkalt MMS - multimedia messaging), fargeskjermtelefoner, java, spill og en splitter ny "meldingsdings" da Nokia gasset seg i produktlanseringer under Nokia Mobile Internet Conference.

Her er produktnyhetene i kortform:

Nokia N-Gage er en spesiallaget mobilterminal for spillfreaks. Det vil lanseres skreddersydde javaspill til terminalen som kommer med fargeskjerm ute i butikkene i februar 2003

Nokia 6800 er en skikkelig meldingsdings, den kommer med et fullstendig tastatur der fokus er rettet mot rask input fra brukerens side. Nokia 6800 har fargeskjerm, epost-støtte, en FM stereoradio er innebygget, i tillegg til java- og MMS-støtte. Telefonen er av tobåndstypen og forventes på markedet i Europa, Afrika og Asia i løpet av første kvartal 2003.

Nokia 7250 er den nye mote-telefonen - den kommer med integrert digitalkamera (CIF), har naturligvis MMS- og javastøtte, FM-radio og fungerer i tre mobilnett (triband). Kommer i handel over hele verden i løpet av første kvartal 2003.

Verdens minste og letteste GPRS-telefon er salgsargumentet for den tredje nykommeren, Nokia 6100. Foruten GPRS tilbys det også her MMS-støtte og triband (GSM/GPRS 900/1800/1900). Nokia venter at denne telefonen kommer på markedet før vi sender opp årets nyttårsraketter.

Mobilen for den aktive kaller Nokia sin fjerde nyhet, modell 5100. Her gjelder også triband-funksjonalitet, fargeskjerm, java- og MMS-støtte pakket inn i en moderne design "created to inspire people with an active leisure lifestyle", ifølge vaskeseddelen. Kommer på markedet i første kvartal neste år.

Nokia 8910i handler om tre ting; stil, stil og stil. Her er det dyre materialer, blant annet titan, som omslutter trådløs-teknologien. Her er MMS, java, Bluetooth, HSCSD og GPRS i to bånd (GSM 900/1800) og den skal komme i salg i Europa, Afrika og Asia i løpet av første kvartal 2003.


En ny billigtelefon er det også funnet plass til for MMS-brukerne: Nokia 2100 skal tilbys de som kanskje ikke føler seg så sterk på nymotens teknologi men som gjerne vil prøve seg likevel. Her er det muligheter for meldingsformidling i tale og tekst. Også denne modellen skal komme i handelen i første kvartal 2003.

Foruten nye mobilmodeller slipper Nokia i dag også flere nyheter som gir mobilen utvidet funksjonalitet, deriblant:

  • Nokia Observation Camera (NOC) - en løsning som lar brukerne sende og motta informasjon fra hvor man måtte ønske. Den fungerer slik at brukeren kan sende en enkel tekstmelding til NOC (som i prinsippet kan stå hvor som helst i verden) og NOC tar da et bilde og sender det videre til mobilnummeret eller epostadressen som brukeren har bedt om. Bildene sendes som MMS. NOC fungerer i GSM 900/1800-nettene og kommer i salg i andre kvartal 2003 (Europa, Afrika og Asia).
  • Nokia Camera Headset HS-1C er et digitalkamera som er kompatibel med alle Nokia-telefoner som har Nokia Pop-Port-grensesnitt. Hodesettet lar deg ta bilder og sende dem som MMS. Kommer i salg i tide til årets julehandel.
  • Nokia Music Stand lar alle som har kjøpt en Nokia 7250-telefon spille radioen høyt gjennom stereo-høyttalere. Brukeren plasserer telefonen i Nokia Music Stand og vips... Virker også med den nye Nokia 6800 via dens Pop-Port. I salg i første kvartal neste år.
Til toppen