KARRIERE

Massevis av ledige IT-jobber

De med erfaring kan tjene på å bytte jobb nå.

4. nov. 2010 - 14:33

Antallet ledige IT-stillinger falt i fjor markant, da mange virksomheter valgte å sette på bremsene i kjølvannet av finanskrisen.

Nå ser situasjonen ut til å ha snudd. Det lysner i bransjen, og både Nav og bemanningsbyråene merker at etterspørselen for IT-kompetanse stiger kraftig.

Det er stikk motsatt av arbeidsmarkedet generelt. Arbeidsledigheten har nemlig økt med fem prosent til 71.400 personer på ett år, og det utlyses 7 prosent færre ledige stillinger.

- Det siste året er det innen ingeniør- og IKT-fag at det har vært størst vekst i ledige stillinger. Forrige måned ble det utlyst 1.633 stillinger. Det er en økning på 13 prosent fra oktober i fjor, sier seniorrådgiver Johannes Sørbø i Nav til digi.no.

- Markedet har snudd, sier Hanne Zimmermann, adm.dir i Xtra Personell Norge.
- Markedet har snudd, sier Hanne Zimmermann, adm.dir i Xtra Personell Norge.

Bemanningsbyrået Xtra Personell har fått inn flere store oppdrag i høst. Selskapet går i dag ut med meldingen om at de opplever en aldri så liten boom innen IT-markedet.

- Etter en periode med avventende kunder merker vi at det tydelig har snudd de siste månedene. Det er nå langt større etterspørsel for IT-kompetanse, sier administrende direktør Hanne Zimmermann i Xtra Personell til digi.no.

For tiden lønner de rundt 450 konsulenter, opp fra 350 i fjor. Samtidig trenger de 130 nye IT-hoder.

- Tyngre kompetanse og spesialister er mest etterspurt. Særlig på infrastruktur, Exchange og Sharepoint, men også innen enklere IT-kompetanse som support, sier Zimmermann.

Bemanningsselskapet Elan, en del av Manpower-konsernet, bekrefter at IT-markedet blomstrer. De lønner nå over 400 konsulenter, flere enn noen gang tidligere.

- Det begynte å snu rundt sommeren. Høsten har vært fantastisk. Vi merker som alle andre at IT-markedet vokser kraftig. Det gjør at vi nå har problemer med å få tak i nok folk, sier norgessjef i Elan, Gudrun Jebsen.

Prisene vil stige, mener norgessjef Gudrun Jebsen i Elan IT.
Prisene vil stige, mener norgessjef Gudrun Jebsen i Elan IT.

Elan har i likhet med Xtra størst behov for spesialister. Til sammen trenger de nå 230 nye IT-ansatte. Etterspørselen er stor i alle byene, og spesielt i Oslo.

- Mye innen applikasjonsutvikling, Java og .Net, samt prosjektledere og seniorkompetanse på arkitektur. Dette er områder vi sliter med å dekke opp. Dyktige folk som ønsker å bytte jobb bør ta kontakt, sier Jebsen.

Elan-sjefen mener at mangelen på IT-kompetanse vil dra opp prisnivået på konsulenttjenestene.

- Det følger av konkuransen. Prisene må oppover. Vi regner med at vi får et prispress, selv om vi foreløpig ikke har merket veldig mye til det.

Vekst i stillingsmarkedet er en måte å måle gode tider opp mot dårlige. Det er fremdeles et stykke igjen før behovet for nye IT-ansatte matcher tiden før finanskrisen inntraff. I oktober 2008 var det gjennom Nav utlyst 2.291 ledige IT-stillinger, 658 flere enn nå.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.