ANALYSER

Massiv nedlasting av Firefox 4

Stor interesse for nettleseren det første døgnet etter lanseringen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. mars 2011 - 15:31

Firefox 4 ble lansert i går ettermiddag. Ett døgn etter lanseringen viste det seg at den nye nettleseren var blitt lastet ned nesten 6,7 millioner ganger fra servere som Mozilla kontrollerer, dersom tallene på denne siden stemmer. I tillegg er det trolig en del som laster den ned nedlastingstjenester som Download.com og lignende.

Tallet er nærmest identisk med antallet som lastet ned Opera 11 det første døgnet etter lanseringen i desember. Men mens Opera 11 ble installert mer eller mindre automatisk hos brukerne av eldre Opera-versjoner, har samtlige som har tatt i bruk Firefox 4, lastet ned installasjonsfilene på eget initiativ.

Antallet nedlastinger er likevel lavere enn det som var tilfellet da Firefox 3 ble lansert i 2008. Da lastet ble nettleseren lastet ned mer enn åtte millioner ganger de første 24 timene. Men dette var en del av et offisielt rekordforsøk som på forhånd var blitt omfattende markedsført. Gårsdagens lansering har knapt blitt omtalt av annet enn IT-pressen, i alle fall i Norge.

Nærmere halvparten av nedlastingene, bortimot tre millioner, har så langt skjedd fra europeiske land. Tyskland står for nesten 600 000 nedlastinger. Det er ikke så overraskende, siden Tyskland er blant landene hvor Firefox er markedsleder. Firefox 4 har blitt lastet ned omtrent 26 000 ganger fra Norge, bare litt færre enn fra Danmark. Fra Sverige og Finland har nettleseren blitt lastet ned mellom 45 og 50 tusen ganger.

Da Microsoft rapporterte i forrige uke at 2,3 millioner hadde lastet ned Internet Explorer 9 det første døgnet etter lanseringen.

Mozilla kom onsdag kveld med en offisiell kunngjøring hvor det fortelles at det egentlige nedlastingstallet var 7,1 millioner. I tillegg har tre millioner med RC-utgavene fått automatisk oppdatert disse til den lanserte versjonen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.