BEDRIFTSTEKNOLOGI

Massiv nedlasting av Opera 11

Knuser selskapets tidligere rekorder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. des. 2010 - 14:35

Opera 11 ble lansert i går. Etter 24 timer var den nye versjonen av nettleseren blitt lastet ned 6,7 millioner ganger. Selv om tallene ikke helt kan sammenlignes, er dette langt flere enn det antallet som lastet ned Opera 10.10 da den ble sluppet for et år siden. Den gang ble det ifølge Opera Software lastet ned i gjennomsnitt 1,7 millioner eksemplarer hver dag den første uken.

Espen André Øverdahl i Opera Software innrømmer i dette blogginnlegget at det ikke er noen tvil om at funksjonaliteten for autooppdatering av nettlesere har bidratt til det høye antallet. Øverdahl skriver videre at varselet om Opera 11 ennå ikke har blitt sendt ut til alle brukerne som har en Opera-versjon som kan varsle om nye utgaver.

Han skriver at det dreier seg om et antall på omtrent 50 millioner og at dette nok er litt mye å håndtere på en gang.

Tor Odland, kommunikasjonssjef i Opera Software, antyder at mengden av nedlastinger var mer enn tilstrekkelig.

Tor Odland i Opera Software er godt fornøyd med antallet som har lastet ned Opera 11 til nå. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Tor Odland i Opera Software er godt fornøyd med antallet som har lastet ned Opera 11 til nå. Bilde: Marius Jørgenrud

– Gutta som drifter systemene og serverne våre fikk kjørt seg i går. Blant annet var extension-serverne våre hardt presset en periode på grunn av stor pågang. Det var godt å se dem svette litt – men de ordnet biffen. Nå kan de ta jul med god samvittighet, sier Odland.

I utgangspunktet hadde Opera Software som mål at i alle fall én million brukere ville laste ned den nye versjonen i løpet av det første døgnet.

Til sammenligning ble Firefox 3 lastet ned 8,25 millioner ganger det første døgnet da den ble lansert i juni 2008, noe som ble notert som ny verdensrekord av Guinness Rekordbok. Så antallet som lastet ned Opera 11 det første døgnet er anselig.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.