Massive angrep mot kjente nettjenester

Krever løsepenger for å stoppe DDoS.

Kriminelle har utsatt Feedly for DDoS-angrep og nekter å stoppe det før tjenesten betaler løsepenger. Det er uklart om også de som angrep Evernote krevde tidligere i dag krevde løsepenger.
Kriminelle har utsatt Feedly for DDoS-angrep og nekter å stoppe det før tjenesten betaler løsepenger. Det er uklart om også de som angrep Evernote krevde tidligere i dag krevde løsepenger. Bilde: PantherMedia/Fabio Berti
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. juni 2014 - 20:14

Både notattjenesten Evernote og RSS-lesertjenesten Feedly har i løpet av det siste døgnet blitt rammet av distribuert tjenestenektangrep, altså DDoS. Det er uklart hvorfor nettopp disse tjenestene har blitt angrep, men det at det er et visst samarbeid mellom de to kan være en årsak.

Angrepene har dog ikke skjedd samtidig. Evernote meldte først om nedetid på Twitter natt til onsdag, norsk tid. Et par timer senere skrev selskapet at det forsøkte å forsvare seg mot et tjenenektangrep. Deretter gikk det ytterligere tre timer før Evernote kunne melde at tjenesten var mer eller mindre tilgjengelig igjen. I alt varte utilgjengeligheten i omtrent fem timer.

Verre har det vært for Feedly. Omtrent klokken 11 på onsdag, norsk tid, meldte selskapet om at kriminelle hadde startet et DDoS-angrep mot selskapet og at angriperne forsøkte å presse selskapet for penger for å stoppe det.

– Vi nektet å gi etter og jobber med våre nettverksleverandører for å unngå angrepet så godt vi kan. Vi jobber parallelt med andre ofte for den samme gruppe, og med justismyndighetene, skriver Feedly.

Fire timer senere fortelles det at Feedly er i ferd med å gjøre noen endringer i infrastrukturen som skal få tjenesten på beina igjen. Dette ventes å ta noen timer, og brukerne bes ha tålmodighet. Det loves at ingen data har gått tapt på grunn av angrepet.

I skrivende stund er Evernote fullt tilgjengelig, mens det fortsatt ikke er mulig å oppnå kontakt med Feedly.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.