Massive klager på Nokia-telefoner

Sju av ti klager på mobiltelefoner til Forbrukerrådet gjelder Nokia-telefoner. Nå tør ikke lenger mobiltelefonselgere å anbefale det populære merket.

I løpet av de to siste årene har det kommet inn 412 klagesaker til Forbrukerrådet, av disse omhandlet 282 Nokia-mobiler. Det gir en andel på 68 prosent, som er langt høyere enn Nokias markedsandel i dag, skriver TV2nettavisen.

Den Nokia-modellen det har vært mest klager på er Nokia 3310. Sony Ericsson kommer på andreplass på klagelisten med 19 prosent av klagene. Siemens kommer derimot veldig godt ut av det. Dette merket har kun fått seks prosent av klagene i undersøkelsen.

Forbrukerrapporten har gjennomført en ringerunde blant 25 forhandlere anonymt, med nedslående resultat for Nokia. Ingen av forhandlerne anbefaler Nokia. Derimot anbefaler 28 prosent av dem Siemens-telefoner. 16 prosent mener at Siemens og Sony Ericsson er like gode.

Nokia har i dag en markedsandel i Norge på rundt 50 prosent. Siemens ligger på rundt 30 prosent, mens Sony Ericsson følger på 15 prosent. Samsung har brorparten av de siste prosentpoengene.

Nokias informasjonssjef Michael Smirnoff mener resultatet i undersøkelsen har sammenheng med at Nokia selger desidert flest telefoner.

- Vår kvalitet er minst like bra som konkurrentenes. Vi selger overlengent flest mobiltelefoner av alle i Norge, og derfor er det også naturlig at det er flest Nokia-telefoner målt i antall inne på service, sier han til TV2Nettavisen.

Til toppen