Massive kutt i Redpill Linpro

Dag Asheims friprog-selskap må permittere konsulenter i stor skala.

Permitteringene skyldes det usikre markedet, sier gründer og fungerende leder Dag Asheim. (FOTO: Ann Kristin B. Ernes)
Permitteringene skyldes det usikre markedet, sier gründer og fungerende leder Dag Asheim. (FOTO: Ann Kristin B. Ernes)

Dag Asheims friprog-selskap må permittere konsulenter i stor skala.

Tekniske konsulenter med spisskompetanse på fri programvare, var nærmest en umulighet å oppdrive for ett år siden.

Da annonserte et av Nordens største friprog-selskaper, Redpill Linpro, etter dyktige konsulenter og ville doble staben. I dag er virkeligheten en annen.

I en anonym e-post får digi.no et tips om at RedPill Linpro ikke går så bra som det gis uttrykk for og må permittere konsulenter.

Fungerende leder Dag Asheim bekrefter til digi.no at det er snakk om 12 personer som skal permitteres. Asheim tiltrådte som leder etter Trond Heiers avgang som overraskende ble gjort kjent på digi.no i går.

Selskapet har i underkant av 200 ansatte i Norge, Sverige og Danmark. Det er Norge med 120 ansatte som blir hardest rammet.

- Vi må permittere rundt 12 personer i Norge, sier Asheim til digi.no.

Bare to personer må gå i Sverige. Dette skyldes i hovedsak at Sverige ikke har samme permisjonsregler som Norge.

Ni konsulenter fra solutions og tre fra konsulentgruppen IS (infrastrukturtjenester) blir rammet. Dette vil være personer som enten er i permisjon eller vil slutte som følge av «naturlig avgang». Det kan også være personer i prøvetiden.

Solution-gruppen, med 70 ansatte, har som oppgave å hjelpe kunder med å utvikle tjenester. IS-gruppen, som altså mister tre konsulenter, setter opp maskiner og løsninger i driftsavdelinger. I tillegg skal kurs-virksomheten være rammet.

Produktsalget går derimot veldig bra og konsulenter med oppdrag på SOA, mellomvare og redhat skal ha mer enn nok å gjøre.

– Permitteringene skyldes det usikre markedet, sier Asheim.

Ironisk nok vokste omsetningen i fjor med 60 prosent, men det var skrapet på bunnlinjen. Selskapet gikk i pluss både i januar og februar i Norge og Sverige. Så snudde det brått i mars, og april ble enda verre.

– Da skjønte vi at det ikke lenger var et blaff, og at vi måtte gå til handling, forteller Asheim.

Flere profilerte ledere har sluttet i Redptill Linpro i år. I går skrev digi.no om norgessjef Trond Heier, som valgte å slutte arbeidsforholdet.

Markedsdirektør Lise Feirud sluttet ved årsskiftet, og Flemming Wagner og danmarkssjefen forsvant fra selskapet for et par måneder siden.

Wagner, som i 2007 var ansatt som salgssjef for Redpill i Sverige, skulle ha ansvaret for å overføre Redpill til Norge.

- Det var for store kulturforskjeller og uenigheter i ledelsen. Overgangen til norske forhold ble for vanskelig og man mistet perspektivet på det store bildet, sier Wagner.

Han mener likevel at fri programvare er morgendagens teknologi og utelukker ikke å starte opp hos konkurrenter eller etablere seg med tilsvarende virksomhet.

Til toppen