KARRIERE

Massive lønnskutt og masseoppsigelser

Vi kjøper for få MP3-spillere, lydkort og andre duppeditter. Nå gjør produsentene alt for å kutte kostnader.

6. jan. 2009 - 08:17

Det som startet som en finanskrise, er i ferd med å bli en omfattende global nedtur. Det merkes godt i de fleste bransjer, og en av de som rammes hardt er produsentene av elektronisk tilleggsutstyr og duppeditter som mus, tastatur, videoøye, lydkort, MP3-spillere og lignende.

Det betyr både masseoppsigelser, og lønnskutt for mange av de som fortsatt beholder jobbene sine.

Creative Technology som kanskje er mest kjent for sine lydkort og annet tilleggsutstyr til PC-er har halvert bemanningen i løpet av det siste året. Det betyr at hele 2.700 ansatte har måtte finne seg nye jobber.

Creative har blant annet slitt med å konkurrere med Apples populære iPod-spillere i MP3-markedet.

Nå forteller Logitech at de også må kutte kostnadene kraftig som en følge av den globale økonomiske nedturen. 3.500 av de totalt 9.000 ansatte får et lønnskutt på hele 15 prosent.

Selskapet har nylig måtte nedjustert sine vekstprognoser for 2009, og nå estimeres det en omsetningsvekst på mellom 6 og 8 prosent og en lønnsomhetsvekst på 3 til 5 prosent.

Selv om dette teknisk sett fortsatt er en fremgang, er tendensen i dette markedet at marginene stadig blir hardere presset, og det er en forutsetning for videre overlevelse at aktørene hele tiden får bedre kostnadskontroll.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.