Massive raid mot piratringer

Myndigheter i USA og 10 andre land har slått til mot en rekke piratgrupper og vil kanskje sikte over 100 brukere.

Myndigheter i USA og 10 andre land har slått til mot en rekke piratgrupper og vil kanskje sikte over 100 brukere.

De siste årene har det vært mest fokus på piratkopiering av musikk, men Internett åpner også for utveksling av spill og programvare. Etter en lengre etterforskning slo amerikanske myndigheter i går til mot en rekke lukkede grupper som utveksler store mengder innhold.

Over 100 brukere er identifisert og vil risikerer tiltale, skriver Reuters. Amerikanske myndigheter påpeker at dette avanserte brukere som har låst opp og distribuert store mengder innhold, det er ikke vanlige bruker av for eksempel fildelingsprogrammet Kazaa.

Disse brukerne var medlemmer av grupper som kalte seg blant annet Fairlight, Kalisto, Echelon, Class, Project X og APC. Det er avanserte brukere i slike grupper som bidrar til mye av knekkingen av kopibeskyttelse. Senere spres de kopibare programmene utover nettet til mer vanlige brukere.

Amerikanske myndighetene hadde koordinerte razziaene med myndigheter 10 land: Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Israel, Nederland Singapore, Sverige, England og Nord-Irland - men ikke Norge.

Til sammen skal det ha blitt beslaglagt 200 PCer og 30 server. En server skal ha inneholdt hele 65.000 filmer og programmer.

Til toppen