Master gir lønnshopp på 200 000 kroner

IT-konsulenter som velger å etterutdanne seg, kan bli lønnsvinnerne.

Master gir lønnshopp på 200 000 kroner

IT-konsulenter som velger å etterutdanne seg, kan bli lønnsvinnerne.

Selv om nedgangen i IT bachelorstudiene har gått ned, velger flere å ta master . Høgskolen i Gjøvik hadde 400 prosent vekst til sine masterstudier.

Ifølge statistikk fra Handelshøyskolen BI kan Executive MBA gi solide utslag i lommeboken. Programmet er beregnet på dem som allerede har arbeidserfaring og føler de trenger ledelsesrelatert faglig påfyll. Faglig innhold er blant annet ledelse, finans, økonomistyring, strategi, organisasjonspsykologi og markedsføring.

– Programmet blir stadig mer populært, og kandidatene kan regne med en kraftig lønnsvekst. Gjennomsnittlig lønnsvekst for siste klasse som graduerte er på over 200.000 kroner, sier Kristin Ølberg, studiesjef for MBA-studiene ved BI.

Hun forteller til digi.no at sju prosent av dem som nå gjennomfører programmet kommer fra stillinger i IT og telekommunikasjonssektoren.

Executive MBA er en av de mest krevende lederutdanningene man kan ta. – Programmet passer for dem som ønsker mer ansvar i jobben, gjerne lederposisjoner. Man får et helhetsperspektiv på ledelse, og blir godt rustet til å ta beslutninger, sier Ølberg.

Kandidatene går ikke bare opp i lønn. De blir også mer fornøyde på arbeidsplassen, ifølge Ølberg. – Faglig påfyll gir økt selvtillit og mestringsfølelse, noe som gjør deg tryggere i jobben.

Ølberg forteller at forskjellen på EMBA og MBA er at de går henholdsvis på deltid og heltid. I tillegg har ofte EMBA-kandidatene enda mer arbeidserfaring.

– Begge er erfaringsbaserte videreutdanninger hvor arbeidserfaring er et krav, forklarer hun.

Undervisningen baseres på forelesninger, workshops og internasjonale seminarer. Evalueringen baseres på innleverte cases og presentasjoner, både individuelt og som gruppearbeid.

Programmet er internasjonalt, og gjennomføres i samarbeid med anerkjente ESCP-EAP i Paris. Studiet gjennomfører flere av samlingene og seminarene i Europa, Asia, USA og Sør-Amerika

Til toppen