KORTNYTT

Masterstudier lønner seg

Masterstudentene fikk en økning i begynnerlønnen inkludert bonus, på over 50 000 kroner siste år, viser ferske tall.

13. feb. 2007 - 14:36

Det lønner seg å ta en master, viser ferske tall fra Handelshøyskolen BIs årlige arbeidsmarkedsundersøkelse. Undersøkelsen viser at masterstudentene fikk en økning i begynnerlønnen inkludert bonus, på over 50 000 kroner siste år. Fremgangen er på hele 14 prosent.

Masterstudentene har en gjennomsnittlig begynnerlønn inkludert bonus på 411 000, og kan dermed regne med å tjene 50 000 kroner mer enn de uteksaminerte bachelorstudentene.

- Lønnsøkningen gjenspeiler nok attraktiviteten til masterstudentene, sier Ann Kristin Helgeland Calisch, direktør for Master of Science på Handelshøyskolen BI.

Næringslivet vet at kun de flinkeste studentene kommer inn på studiet. I fjor økte søkermassen med nærmere 30 prosent, og kun en av fire kommer gjennom nåløyet. Vi ser også at stadig flere med bakgrunn fra andre utdanningsinstitusjoner ønsker å ta masteren sin på BI, fortsetter Calisch. - Det gode arbeidsmarkedet er selvfølgelig også en viktig driver av denne positive utviklingen.

Både konsulentbransjen og de store konsernene ønsker fortrinnsvis masterstudenter. De mest attraktive traineestillingene besettes allerede et halvår før studentene er uteksaminert.

- Bransjene vet at studentene er vant til et høyt arbeidspress og at de er villige til å stå på. Nå som sivilstudiene også er blitt 5-årige og del av masterstudiet øker kjennskapen og kunnskapen om masterstudiene i næringslivet generelt, mener direktøren for Master of Science.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.