Matrix-forsalg sprenger alle grenser

Etterspørselen etter billetter til Matrix Reloaded overgår alle forventninger. Belastningen har fått systemene til å knele.

Forhåndssalget av billetter til filmen Matrix Reloaded, som har premiere i Norge 21. mai, startet klokken 09:00 mandag morgen. Men allerede klokken 01:00 fikk digi.no den første meldingen om at bestillingstjenesten hadde problemer. Leseren forteller om at det måtte en times venting og 6-7 forsøk til før han fikk en bekreftelse på bestillingen. Til tross for dette oppsto det problemer. Feilmeldingen leseren fikk var som følger:

"Beklager, men billetten(e) lot seg ikke hente fra kinoen.

Dette kan skyldes:

- Komplikasjoner hos kinoen

- For lang tid mellom tilbudte seter og aksept av dem

Du er IKKE blitt belastet for forsøket og vi oppfordrer deg til å prøve igjen."

Vi har ikke helt fått klarlagt hvorfor vår leser har nesten har fått bestilt så tidlig som rett over midnatt.€

Når digi.no nå forsøker å gå inn på bestillingssiden, får vi meldingen:

"Forsalget til Matrix Reloaded er deaktivert fordi kinoens servere har for stor pågang!

Forsalget vil fortsette fra kl. 13:30."*

Markedssjef i Oslo Kinematografer, Tore Gutu, sier til digi.no at han beklager situasjonen på det sterkeste.

- Selv om vi har eksterne leverandører, er det hele Oslo Kinematografer sitt ansvar, innrømmer han. Han er kjent med problemet at enkelte får bestilt men at betalingskortet likevel ikke belastes. Men han sier at på forhånd var det ingen som trodde at noe slikt ville være mulig.

- På toppen hadde vi 400 brukere i sekundet, sier Gutu.

Gutu forklarer at bestillingstjenesten ble satt opp fordi det skulle være den mest demokratiske måten for folk å få tak i billetter på.

- Ikke alle har muligheten til å ta seg fri for å stå timer i kø.

Gutu innrømmer at Oslo Kinematografer nok ikke helt hadde sett rekkevidden av denne avgjørelsen, men han sier at interessen for denne filmen har vist seg å være helt unik.

Gutu mener at omtrent en tredjedel av billettene nå er solgt, slik at etterspørselen kanskje vil være mer begrenset når bestillingssystemet igjen gjøres tilgjengelig for kundene klokken 13:30. Men fortsetter belastningen å være like høy, er det fare for et nytt sammenbrudd. Det er nemlig ikke blitt gjort tekniske endringer mens systemet har vært nede.

* Vår leser har bestilt billett fra nettsidene til Bergen kino. Der startet salget av billetter allerede klokken 00:01 i natt.

Til toppen