Måtte til slutt slippe Metropol

Etter å ha jobbet med å redde Metropol i hele år, måtte styreformann Jon H. Pran til slutt hive inn håndkleet. I dag sendes selskapet til skifteretten med en gjeld på 40 millioner kroner.

- Det har vært en lang ferd, men jeg må vel nå innse nederlaget. Jeg har jobbet med dette siden årsskiftet, og det har tatt for mye tid i forhold til resultatet. I dag går selskapet til skifteretten.

Styreleder Jon H. Pran har i flere måneder jobbet for at den urbane digital-TV-kanalen Metropol skulle unngå skifteretten.

Det siste halmstrået var å finne en ny eier til en redusert satsing, med en betydelig mindre kostnadsbase.

- Det fantes absolutt ett reelt alternativ. Jeg kan dessverre fortsatt ikke opplyse om hvem det var som ville kjøpe, sier han til digi.no.

Les saken her:

Pran mener det ikke er store materielle verdier å hente, ikke minst fordi TV-kanalen eide lite utstyr selv. Det er mest gjeld som er igjen i det konkursrammede selskapet, 40 millioner kroner for å være eksakt.

- Jeg tror det er lite å hente i konkursboet for kreditorene, sier Pran.

Les den avsluttende sagaen om Metropol her:


130 millioner kroner er blitt investert i TV-prosjektet siden starten i 1999. De største eierne er i dag MB Venture Capital Fund (31,5 prosent), Telenor Plus (23,5 prosent) Alta Berkley Fondene (18,7 prosent) og Møller Investor (11,2 prosent).

Til toppen