MC218 første resultat av Symbian

Samarbeidet i Symbian gir resultater og det første av dem er Ericssons nye bærbare dataterminal MC218. Terminalen er den første fra selskapet basert på operativsystemet Epoc.

Samarbeidet i Symbian gir resultater og det første av dem er Ericssons nye bærbare dataterminal MC218. Terminalen er den første fra selskapet basert på operativsystemet Epoc.

I Symbian samarbeider Ericsson, Motorola, Nokia og Psion for å utvikle et nytt system for å koble Internett til bærbare Internett-terminaler som mobiltelefoner, basert på britiske Psions operativsystem Epoc OS.

MC218 er det første resultatet fra Symbian-samarbeidet og det er kanskje ikke overraskende at den ligner på Psions egne produkter i Series 5. Terminalen er også produsert av Psion for Ericsson og lanseres med egen programvare for å fungere sammen med Ericssons mobiltelefoner i 600, 700 og 800-serien. MC 218 er tilgjengelig i volum fra sommeren og skal også kunne brukes sammmen med kommende Ericsson-telefoner.

MC218 skal erstatte Ericssons tidligere hånd-dataterminaler MC 12 og MC 16 som begge var basert på Windows CE. Dataterminalen lar brukeren benytte Internett på vanlig måte ved hjelp av mikronettleseren (basert på WAP), som gjør det mulig å sende e-post, SMS-meldinger og faks. Programvaren gir også mulighet for å oppdatere telefonlistene i terminalen med de i mobiltelefonen.

Mens Nokias Communicator er data-terminal og mobiltelefon i ett, består Ericssons løsning av at terminalen og telefonen er seperate og kan brukes seperat eller samlet ved hjelp et trådløst modem som kobler terminalen og telefonen sammen.

Ericsson lover at kundene skal kunne surfe på nettet via MC 218 fem minutter etter at terminalen er kjøpt, via gratis internett-aksess levert av Ericsson.

Til toppen